RAZGOVOR S PREDSJEDNIKOM

MRK ČAKOVEC Davor Varošanec: ‘Predano radimo na našem cilju, ulasku u Premier ligu’

- Nakon osam važnih pobjeda u drugom dijelu prvenstva bili smo blizu cilja, poraz u Čakovcu od Maksimir Pastele bio jer koban i nismo uspjeli - kaže Varošanec

Rukometaši Muškog rukometnog kluba Čakovec prvenstvenu sezonu Prve lige Sjever završili su na 6. mjestu što je manje od očekivanja i najave uoči početka prvenstvene sezone. Odmah nakon završetka sezone uprava kluba održala je sjednicu na kojoj je vođena rasprava i donijeti su prvi zaključci o protekloj sezoni, ali i prvi kratki planovi za narednu sezonu.

O svemu nas je kratko obavijestio predsjednik kluba Davor Varošanec.

– Proteklu sezonu spremno smo dočekali s realnim planovima, novim trenerom, iskusnim Vladimirom Canjugom, s nekoliko pojačanja (Antunović, Mesarić, Čuk, Kranjec…), sve to da osvojimo jedno od mjesta koje vode u viši rang natjecanja. Tri kola do kraja prvenstva bili smo u prilici taj plan ostvariti, iako već nakon prvog dijela prvenstva nije išlo po planiranome.

Nakon osam važnih pobjeda u drugom dijelu prvenstva bili smo blizu cilja, poraz u Čakovcu od Maksimir Pastele bio jer koban i nismo uspjeli. Šteta, imali smo veliku podršku iz gledališta, dobru suradnju s odgovornima u gradu i županiji, dobro smo se nosili s teškom financijskom situacijom. Nakon svega realno smo sagledali situaciju, pred nama je sada u prvom redu osigurati financijska sredstva i u skladu s time provesti konsolidaciju, održati sastanke sa svim trenerima, svih osam selekcija koje djeluju u klubu, s igračima prve ekipe, roditeljima mladih i na zadovoljstvo svih pronaći najbolji način da se krene u novu sezonu, no nastavno na to mi i dalje predano radimo na našem dugoročnom cilju, a to je ulazak u elitni rang natjecanja, Premier ligu – rekao je.

Ostale selekcije?

– Druga, mlada juniorska ekipa, mladići rođeni 2002. – 2006. godine u 3. ligi Sjever osvojila je vrlo dobro treće mjesto, velik broj igrača već sada konkurira za prvi sastav. Kadeti (generacija U-17) kao drugoplasirani sastav 1.lige-regije V plasirali su se na Završnicu PH, mlađi kadeti (generacija U-15 dobro su igrali u također 1.ligi – regiji V i osvojili 6. mjesto, 6. mjesto osvojili su u Regionalnoj ligi sjever i dječaci A (generacija U-13).

Dječaci B (generacija U-11) u prvoj godini nastupa nakon škole rukometa u Regiji V osvojili su vrlo dobro 4. mjesto, a dobro se radi i u Školi rukometa gdje mladi (generacije U-9 i U-8) igraju mini rukomet, koji su u jakoj konkurenciji za ovu generaciju osvojili vrlo dobro 4. mjesto. 

Veliko hvala moram u ime uprave uputiti trenerima Vladimiru Canjugi, Matiji Kraljiću, Ivi Tomašek, Davoru i Dariu Vargi, Nikoli Vukoviću, Antoniu Anđelu, Mariu Posariću, tehničkom direktoru Nikoli Peteku, fizioterapeutima Zdravku Mikolaju, Benjaminu Niniću i Robertu Marciušu, gledatelje sam već ranije spomenuo.

Za kraj spominjem još činjenicu da je naš klub jedan od rijetkih koji većinu svog godišnjeg proračuna osigurava od sponzora, donatora, vlastite djelatnosti, putem natječaja, a smatramo da je velika stvar i napredak pomoć i podrška zajednice – grada i županije koja bi ipak morala biti redovita i izdašnija, kako je to slučaj u mnogim drugim sredinama koje bi nam mogle biti primjer (Varaždin, Bjelovar…) – završio je Varošanec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije