Košarka: Međimurje opet poraženo od Dubrave

U petom kolu košarkaških kvalifikacija za A – 1 ligu Međimurje je na svom parketu pred više od tristo gledatelja poraženo od Dubrave. Osim početnih 8-0 za Međimurje, ostatak utakmice bio je uvjerljivo na strani gostiju koje je predvodio sjajni play Ozren Mišić koji je bio jednostavno nezaustavljiv i neuhvatljiv za sve domaće bekove i ostale igrače koji su ga čuvali u obrani. Najveća prednost gostiju bila je +22, a završilo je sa +15 za Dubravu, točnije 76-91. Ovom pobjedom vrlo vjerojatno su zatvorena vrata čakovečkim košarkašima za ulazak u elitni košarkaški rang.

Prvi dio dobili su gosti 43:54. Nakon samo četiri minute u nastavku na semaforu je već bilo 46:65. Imali su gosti i dvadeset koševa razlike. Treća četvrtina završava 57:73. Usprkos velikom zaostatku naši košarkaši pokušali su napraviti preokret u zadnjem periodu igre. U 34. minuti bilo je 66:78 i u 36. minuti 72:82. Više od toga nije išlo, gosti do kraja susreta kontroliraju igru i rezultat te slave 76:91.

Čakovčani nakon pet odigranih utakmica imaju dvije pobjede i tri poraza. Pred njima je tjedan dana pauze pa gostovanje kod Crikvenice.

Boris Gnjidić: Idi u svlačionicu, ako ti se ne igra!

Usprkos jednoj manje – više kontroliranoj utakmici trener Dubrave Boris Gnjidić nije dao svojim igračima puno mjesta za opuštanje. Pri kraju treće četvrtine igrač Dubrave tijekom igre tražio je zamjenu. To je toliko razljutilo zagrebačkog trenera da je tijekom odmora nakon treće četvrtine ne vikao nego urlao i drečao na svog igrača da se pokupi u svlačionicu ukoliko ne želi igrati. Psovke i sve ostalo izrečeno ćemo ostaviti. Bio je toliko jasan i glasan da mu je čakovečka dvorana zapljeskala.

MEĐIMURJE – DUBRAVA 76:91 (21:24, 22:30, 14:19, 19:18)

Čakovec: Dvorana II.Osnovne škole. Gledatelja 300. Suci: Peić, Holjevac, Blašković.

MEĐIMURJE: Jelenić, Pustić, M. Novak, Rusak, Krajačić 10, Poljak 2, Fodor 15, Klarić 22, Biševac 3, M. Novak 16, Ljoljić 8, Mat. Novak

DUBRAVA: Čubrić 3, Gazić 2, Samac, Mišić 27, Prgomet 17, N. Garma 5, Bašljan 11, Čolak 13, Vodopija, Oršanić 4, Kraljić, J. Garma 9 (Ž.K.)

Furiozno su otvorili igrači Međimurja utakmicu, odmah u prvom napadu Goran Fodor zabio je tricu, sljedeći napad Mario Novak-Medo pogađa oba slobodna bacanja i nakon toga opet dobra obrana Međimurja i još jedna trica Fodora za 8-0 koja je prisilila gostujućeg trenera Borisa Gnjidića na minutu odmora. Bolje su zaigrali gosti nakon kratkog predaha i u sljedeće dvije minute rade seriju 9-0 koju tricom zaključuje Prgomet i evo gostiju u prvom vodstvu na utakmici. Igrač Međimurja Ljoljić prekida seriju Dubrave i vraća minimalno vodstvo na domaću stranu.

Sljedeći napad Dubrave opet dobro reagira Ljoljić koji svojom drugom blokadom daje novi napad Međimurju, a nakon promašene trice Krajačića, Medo skače u napadu i podiže vodstvo na 12-9. Kod rezultata 14-13 za Međimurje, Fodor pogađa još jednu tricu, svoju treću u utakmici za vodstvo 17-13, u sljedećem napadu krade loptu Prgometu, a sa dva pogođena slobodna bacanja Ljoljić povisuje na 19-13.

Bilo je to posljednje vodstvo Međimurja na utakmici, a tu na scenu stupa daleko najbolji igrač utakmice, Ozren Mišić koji je pred par sezona igrao za Međimurje u jednom dijelu sezone. Tricom je smanjio na 19-16 i svojim asistencijama razigrao ostatak ekipe za seriju 8-0 i novo vodstvo Dubrave od 19-21. Poljak poravnava na 21-21, a mlađi brat Garma, Nikola samo 2 sekunde do kraja četvrtine pogađa tricu za vodstvo gostiju 21-24 nakon prvih 10 minuta.

Drugu četvrtinu otvara Mišić tricom za najveće vodstvo gostiju, 21-27. Smanjuje Klarić na 23-27, a na drugoj strani opet Mišić probija obranu domaćih bezikakvih problema i postiže koš uz dodatno slobodno bacanje koje pogađa za 23-30. Sljedećih par minuta igra se koš za koš, pogađaju i jedni i drugi, gosti imaju stalno vodstvo između 2 i 4 koša razlike.

Nakon vodstva Dubrave od 33-37, Međimurje koševima iz slobodnih bacanja Maria Novaka-Mede i Gorana Fodora poravnava na 37-37. Bilo je to ujedno i posljednje poravnanje rezultata na utakmici. Dubrava radi seriju 9-0 u kojoj Mišić skoro svaki napad probija domaće bekove i lagano asistira igračima na ziceru i slobodnom šutu. Gosti su tako došli do vodstva 37-46 samo 3 minute do kraja prvog poluvremena.

Koševima Krajačića i Ljoljića prekida se serija Dubrave i Međimurje dolazi na 41-46, ali sa druge strane Prgomet pogađa tricu za 41-49, 50 sekundi do poluvremena. Krajačić sa 2 pogođena slobodna bacanja smanjuje na 43-49, a u posljednja 2 napada Mišić prvo asistira Jošku Garmi za 43-51 i na kraju Frani Čolaku koji pogađa tricu sa 8 metara u posljednjoj sekundi poluvremena. Rezultat nakon prvih 20 minuta 43-54 za goste iz Zagreba.

Treća četvrtina počela je sa fantastičnom igrom Ozrena Mišića koji je 3 puta asistirao za pogodak suigračima, ukrao jednu loptu te pogodio prvo tricu, pa jedno polaganje, a nakon nesportske osobne pogreške Vedrana Biševca na njemu i dva slobodna bacanja za do tada najvećih 47-69 u korist Dubrave. Nakon toga ga trener Gnjidić zove na klupu da se malo odmori, a dobio je i pljesak domaćeg dijela dvorane za prikazanu igru.

Mario Novak-Medo u posljednjoj sekundi treće četvrtine postiže koš kojim je smanjio rezultat na 57-73. Nezadovoljan što nije u posljednjem napadu dobio loptu, gostujući igrač Joško Garma odbija ući u igru u posljednjoj četvrtini, na što je trener Gnjidić poludio i puna dvorana II. O.Š. u Čakovcu imala je prilike vidjeti svađu između njih dvojice, psovanja.Rekao je trener Gnjidić Garmi neka se gubi u svlačionicu, što je ovaj odbio i ostao je sjediti na klupi, ali u igru se više nije vraćao.

Nakon što su u posljednjoj četvrtini gosti otišli na +19, slijedio je “one man show” u režiji Dražena Klarića koji pogađa dva slobodna bacanja, pa koš uz dodatno bacanje, zatim je pogodio nova dva slobodna bacanja i još dva šuta za 2 poena i doveo Međimurje na “samo” -10. Imao je priliku sa tricom smanjiti i na -7, no na žalost cijele dvorane, ona nije ušla. Do kraja su gosti rutinirano držali prednost i na kraju slavili sa 76-91.

Kod Međimurja, Klarić 22 poena iako uopće nije igrao u prvoj i trećoj četvrtini!? Mario Novak-Medo je dodao 16, a Fodor 15 koševa.

Dubrava je najboljeg igrača imala u Mišiću koji je postigao 27 poena i razigrao svojim asistencijama cijelu momčad, a najviše od ostalih je to koristio Prgomet koji je pripomogao sa 17 pogodaka. (Teo Cilar)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije