Izbor za najkošarkaša sezone: Glasovao Roko Sorić

Slijedi nam 4. krug glasovanja za najkošarkaša. Prof. Roko Sorić, trener Preloga na redu je u ovom krugu. Stavili smo Roka malo prije po rasporedu jer je postao trener Međimurja, nakon što su se nakon 4. kola kvalifikacija za A-1 ligu poslije teškog poraza u Osijeku sporazumno razišli sa Srećkom Šoparom koji je glasovao u prvom krugu.

Iako sada trener Međimurja, Roko je glasao kao trener Preloga koji je sezonu završio na trećem mjestu C-1 lige iza prvaka Međimurje Globetke i drugoplasiranog Dubravčana. Spomenimo da je Roko debitirao na klupi Međimurja u srijedu u utakmici 5. kola kvalifikacija na domaćem terenu protiv Poličnika, a debitirao je sa uvjerljivom pobjedom od 20 koševa razlike. Čestitamo!

eMedjimurje.hr: Komentar o sezoni Preloga

Sorić: U sezoni kada ovaj mladi klub slavi svoj 10. rođendan, mislim da smo napravili jako dobar posao. Najveći uspjeh po meni je, da smo, zahvaljujući gospodinu Franji Mikecu i njegovom entuzijazmu, uspjeli zainteresirati i u klub privući djecu iz osnovne škole. Tako da trenutno u klubu trenira 30-ak djece.

Natječu se u ligama mlađih kadeta i kadeta. Rezulati tih mladih košarkaša trenutno nam nisu toliko bitni, najbitnije nam je da oni budu tamo u dvorani i da nauče košarku, naravno koliko je to moguće, jer imamo samo dva puta tjedno trening po jedan i pol sat. Tako da moram priznati i u tako malo vremena koliko imamo na raspolaganju mislim da smo uspjeli dati toj djeci neke temelje za daljnje treniranje i postizanje boljih rezultata.

Za najmlađe smo u suradnji s košarkaškim klubom “Cedevita” organizirali odlaske na utakmice njihovog kluba. Što se tiče seniorske momčadi, očekivanja su bila biti u vrhu c lige i boriti se za naslov prvaka, nažalost zbog objektivnih problema (ozljede, manji broj igrača na treningu) neke smo utakmice lošije odreagirali i izgubili, što nas je u konačnici stajalo naslova prvaka, ali zbog svega ranije rečenog mislim da nije tolika tragedija što nismo osvojili naslov prvaka C lige.

Meni kao mladom treneru je ove sezone bila čast biti sa svojim prijateljima i pomoći im svim svojim znanjem, a kako bi klub sutra, prekosutra postizao još bolje rezultate.


eMedjimurje.hr: Planovi za sljedeću sezonu u klubu i Vaši planovi s obzirom da ste trener Preloga koji je sada preuzeo klupu Međimurja?

Sorić: Prije svega moram reći da nam je u planu na kraju ove sezone proslaviti 10-i rođendan kluba. Po meni će i dalje najveća pozornost biti posvećena mlađim selekcijama, pokušat ćemo organizirati neke turnire ili odlaske na turnire.

Naravno da bi nam želja bila da dobijemo mogućnost još nekih termina u školskoj dvorani, da bude to tri puta tjedno za mlađe kadete i kadete. Seniorska momčad će se i sljedeće sezone pokušati boriti za naslov prvaka c lige, a ujedno jedan od zadataka će biti, naravno koliko je to moguće, pružiti priliku igranja u seniorskoj momčadi upravo ovim mladim dečkima koji su sada kadeti.

Što se tiče klupe Međimurja, sa upravom kluba smo dogovorili suradnju do kraja sezone, znači do kraja ovih kvalifikacija, a onda ćemo vidjeti što dalje. Što se tiče Preloga, ciljevi koje sam nabrojio ostat će i dalje bez obzira bio i dalje tamo trener ili ne.


eMedjimurje.hr: Osvrt na ostale ekipe C-1 lige?

Sorić: Mislim da je c liga ove sezone bila vrlo zanimljiva, evo u završnici sezone je došlo do troboja između Međimurje Globetke, Dubravčana i našeg kluba. Mislim da je Međimurje Globetka osvojila potpuno zasluženo naslov prvaka, zahvaljujući Dejanu Vugrincu jednom od ponajboljih košarkaša u povijesti međimurske košarke, koji je uvijek povukao svoju momčad kad je to trebalo.

Momčad Dubravčana je povratkom Darka Varge dobila na kvaliteti i eto uključila se u borbu za naslov i na kraju osvojila drugo mjesto. Ostale momčadi mislim da su odigrale sezonu u okviru svojih trenutačnih mogućnosti. Posebno me veseli uključenje mlade momčadi Međimurja II (mlađi seniori, juniori, kadeti) koji u nadmetanju sa seniorima stječu igračko iskustvo. Sve u svemu, kao što sam rekao, liga je bila zanimljiva.

Možda neki na tu ligu gledaju sa podsmijehom (“ah, to je c liga”, “igraju veterani, ovi oni”, “ovi su ovakvi, ovi onakvi”) ali kad realno pogledamo to je ono što trenutno međimurska košarka ima, izuzev Međimurja, Čakovca i Rudar Cimpera koji igraju A2 ligu sjever i nadam se da će svi klubovi pokušati napraviti sve koliko mogu u okviru svojih mogućnosti da ta liga bude još bolja i još zanimljivija.  


eMedjimurje.hr: Za kraj, najava današnje utakmice 6. Kola kvalifikacija protiv Dubrave iz Zagreba na domaćem terenu


Sorić
: Teška utakmica protiv glavnog favorita za prvo mjesto sa puno iskusnih prvoligaških igrača. Tamo kod njih smo bili u egalu veći dio utakmice, na kraju je završilo sa možda malo previsokih 15 poena razlike u njihovu korist. Dat ćemo sve od sebe i idemo na pobjedu. Pozivam sve navijače da dođu danas u 19.30 u dvoranu II. O.Š. i podrže nas protiv Dubrave!


Evo za koga je glasovao Roko:

1. GORAN FODOR  – MEĐIMURJE – 6 BODOVA
Mislim da je bio konstantan cijele sezone, ove sezone ponajbolji igrač Međimurja. Svoju je kvalitetu mogao potvrditi u kvalifikacijama za A 1 ligu da se nije ozlijedio već u prvom kolu.

2. DANIJEL KRAJAČIĆ – MEĐIMURJE – 4 BODA
Svojim prvoligaškim iskustvom, odgovornošću i upornošću jedan od glavnih igrača Međimurja.

3. LUKA PRPROVIĆ – ČAKOVEC – 3 BODA
Sigurno najbolji igrač Čakovca protekle sezone, povukao uvijek kad je bilo potrebno i u napadu i u obrani.  Uvijek daje maksimalno sve od sebe.

4.MLADEN TKALEC – RUDAR CIMPER –  2 BODA
Dugogodišnji kapetan momčadi Rudar Cimper, svojim iskustvom na neki način je “poveznica” unutar momčadi, svojom borbenošću i primjerom sigurno uzor mladim igračima Rudara.

5. STJEPAN KRANJČEC – ČAKOVEC – 1 BOD
Odličan obrambeni igrač, a i u napadu je uvijek dao svoj doprinos u igri Čakovca.


NAJVEĆA NADA:

1. DAMJAN MIKO – MEĐIMURJE – 6 BODOVA
Po mom mišljenju najbolji mladi igrač u međimurskoj županiji. Sveprisutan na terenu, pogotovo svojom brzinom i nepredvljidivošću u napadu dokazao i pokazao da ima talenat i mogućnosti da postane dobar košarkaš.

2. MARIO FEČKEŠ – ČAKOVEC – 4 BODA
Moram priznati da sam ove sezone ugodno iznenađen njegovim izvedbama u a2 ligi sjever u momčadi Čakovca. U utakmicama koje sam gledao Čakovec mislim da je bio jedan od boljih igrača Čakovca, ubacio neke ključne poene u tim utakmicama  i sigurno zaslužan za dobre rezultate cijele  momčadi. Dobro iskoristio pravilo juniora u seniorskoj momčadi.

3. JAKOB VRUS – MEĐIMURJE II – 3 BODA
Ovaj mladi igrač ove sezone je mnogo napredovao, iako još kadet i u utakmicama kadetske, juniorske lige i C1 lige pružio je nekoliko jako kvalitetnih utakmica. Ima talenat a i košarkaške gene i siguran sam da bi mogao u budućnosti biti jako dobar košarkaš.

4. TOMISLAV RADIKOVIĆ – RUDAR CIMPER – 2 BODA
Po meni još jedan igrač koji je dobro iskoristio pravilo juniora u seniorskoj momčadi i to je pokazao na mnogim utakmicama ove sezone.

5. DARIO LUKŠA – DUBRAVČAN – 1 BOD
Krasi ga kvalitetni šut, koji je mnogo puta odlučio utakmice juniorske lige a i utakmice c lige.

Igrači Preloga dali su nam glasove za suce, evo kako su glasovali:

1. ŽARKO KOVAČEVIĆ – 4 BODA
2. DANIJEL PERČIĆ – 3 BODA
3. KRUNOSLAV PERČIĆ – 2 BODA
    TOMISLAV RODEK – 2 BODA
4. NIKOLA KRAJAČIĆ – 1 BOD


UKUPAN POREDAK NAKON 4. KRUGA
:

SENIORI
:

1. LUKA PRPROVIĆ – ČAKOVEC – 15 BODOVA
2. DANIJEL KRAJAČIĆ – MEĐIMURJE – 13 BODOVA
3. GORAN FODOR – MEĐIMURJE – 10 BODOVA
4. NIKOLA HRKAČ – RUDAR CIMPER – 7 BODOVA
5. VEDRAN BIŠEVAC – MEĐIMURJE – 4 BODA
    PAVAO GOSPOČIĆ – NEDELIŠĆE – 4 BODA
6. DEJAN VUGRINEC – MEĐIMURJE GLOBETKA – 3 BODA
    STJEPAN KRANJČEC – ČAKOVEC – 3 BODA
7. MLADEN TKALEC – RUDAR CIMPER – 2 BODA
    FRANJO ZVOŠEC – KOTORIBA – 2 BODA
8. IGOR DRK – MLADOST – 1 BOD


NAJ NADA
:

1. MARIO FEČKEŠ – ČAKOVEC – 16 BODOVA
2. DAMJAN MIKO – MEĐIMURJE – 16 BODOVA
3. TOMISLAV RADIKOVIĆ – RUDAR CIMPER – 10 BODOVA
    DARIO LUKŠA – DUBRAVČAN – 9 BODOVA
4. JAKOB VRUS – MEĐIMURJE II – 7 BODOVA
5. TOMISLAV ŠVENDA – DONJI KRALJEVEC – 3 BODA
6. PETAR FUŠ – KOTORIBA – 2 BODA
7. MATIJA SOKAČ – PRELOG – 1 BOD

NAJ SUDAC:

1. ŽARKO KOVAČEVIĆ – 22 BODOVA
    DANIJEL PERČIĆ – 21 BODOVA
2. KRUNOSLAV PERČIĆ – 13 BODOVA
3. TOMISLAV RODEK – 11 BODOVA
4. NIKOLA KRAJAČIĆ – 9 BODOVA
5. DEJANA BALOG – 2 BODA

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije