ODRŽANA ZAVRŠNA SVEČANOST

FOTO Završila je Polarna liga. Bila je ovo rekordna sezona – 264 natjecatelja je prošlo kroz cijelu ligu!

Već desetu godinu zaredom, Biciklistički klub Prelog bio je organizator Polarne kros lige u Prelogu

I ove se godine trčalo i hodalo na dvije dužine, od 3,2 kilometra i 10,8 kilometra, kroz deset zimskih subota, od početka mjeseca prosinca. Sve se to održavalo na nasipu umjetnog jezera HE Dubrava.

Ovogodišnja Polarna liga donijela je i nekoliko rekorda staze. Jasmina Ilijaš i Hladnik Andrej oborili su rekorde staze na 10,8 kilometara, a Zeljko Ivana na 3,2 kilometra. Lacković Boris pak je oborio rekorde staze u konkurenciji hodača.

>> Završila je Polarna liga

Posljednje kolo održano je danas, 19. veljače. Bilo je to revijalno kolo, a nakon trčanja i hodanja, na terasi Sportsko rekreacijskog centra DG Sport, održana je dodjela nagrada najboljima i najupornijima.

U ukupno poretku najbolji su bili Siladi Nada i Jurica Tomac na 10,8 kilometara, Ivana Zeljko i Saša Horvat na 3,2 kilometra te Škrobar Ljiljana i Lacković Boris u konkurenciji hodača.

Dodjeljene su i nagrade najmlađem i najstarijem sudioniku Polarne kros lige, Večerić Borni (2012. godište) i Cmrečki Zvonku (1946. godište), priznanja za upornost, onima koji su sudjelovali u svih devet kola, a svi oni koji su sudjelovali u barem pet kola, bili su nagrađeni i majicom Polarne kros lige.

Na početku je sve prisutne pozdravio predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Preloga, Dejan Naranđa.

Svoje zadovoljstvo ovogodišnjom ligom izrazio je i predsjednik Biciklističkog kluba Prelog, Robert Mikec, koji se na kraju se zahvalio svim trkačima i trkačicama na sudjelovanju i svima onima koji su na bilo koji način pomogli pri organizaciji i provedbi 10 .Polarne kros lige Prelog 2021./2022.

– Usprkos pandemiji, uspjeli smo održati i ovu ligu koja je bila rekordna po mnogočemu. Posebno nas veseli što se ove sezone priključilo više od 70 novih natjecatelja. Oborili smo rekord, 264 natjecatelja je prošlo kroz cijelu ligu. Veseli nas što se svake godine taj broj povećava, rekao nam je Robert Mikec.

Organizatori su zahvalili i sponzorima bez kojih ovogodišnja Polarna liga ne bi bila na visokoj razini: Međimurska županija, Zajednica sportakih udruga Grada Preloga, Huni bike Shop, Trgovina Mihalec Beciklin, Dg-Sport, Pivovara Lepi Dečki Brewery, Cedevita. Zahvalu upućuju i Josipi Bađari na izradi ‘teme-grafike’ 10. Polarne lige te veliku Alenki Novak iz Crvenog križa za zdravstvenu brigu natjecatelja.

U nastavku možete pronaći konačni poredak ovogodišnje Polarne kros lige.

Najnovije