Karate: Braća Muršić zlatni u Rijeci

Karate: Braća Muršić zlatni u Rijeci

U Rijeci je 1. travnja održan tradicionalni međunarodni karate turnir “14. Delta cup“.


Vilim Muršić
je osvojio zlatnu medalju u lakoj kategoriji -41 kg u uzrastu mlađih kadeta (12 i 13 godina) nakon što je pobijedio predstavnika karate kluba “Sensei Pula” rezultatom 3:0 i u finalu predstavnika karate kluba”Zamet Rijeka” rezultatom 3:2 . Fabijan Muršić je osvojio zlatnu medalju u poluteškoj kategoriji -42 kg u uzrastu učenika (10 i 11 godina) pobjedivši predstavnika  karate kluba “RI Croatia” rezultatom 8:0 i u finalu natjecatelja iz karate kluba”TAD Rijeka”rezultatom 4:1.

Vilim i Fabijan su uspjeli plasirati čak dvanaest nožnih tehnika u glave protivnika, no za neke su dobili opomene zbog prejakog kontakta. U karateu su najzahtjevnije nožne tehnike koje pogađaju glavu i svaka se boduje sa tri boda. Braća Muršić nastavljaju sa zavidnim nizom rezultata i trenutno su u skupini najperspektivnijih mladih hrvatskih boraca.

Odlični rezultati karatista Male Subotice na EU Grand prix Međimurje

Karatisti iz Male Subotice ponovno su harali borilištima u Nedelišću te su za nagradu ponijeli kući brojne medalje i titulu viceprvaka tj. drugog najuspješnijeg kluba natjecanja. Kako karate pravila omogućuju borcima da se bore u svojoj težinsko-dobnoj kategoriji, kao i u dobnoj kategoriji iznad svoje, u klubu su tu mogućnost iskoristili najbolje što su mogli.

Nikola Jankaš i Maria Murković su u dvije dobne kategorije uzeli dva zlata. Nikola u kategoriji kadeta do 52 kilograma i juniorima do 55 kg, a Maria u kategoriji učenica iznad 40 i mlađim kadetkinjama do 45 kg. Za nijansu slabije rezultate postigli su Antonia Ružić koja je osvojila zlato u mlađim učenicama do 28 kg i broncu u učenicama do 32 kg, Mihael Sirc bio je zlatni u mlađim učenicima iznad 28 kg i brončani kod učenika do 38 kg,  Dominik Murković osvojio je zlato kod mlađih učenika do 28 kg i broncu kod učenika do 30 kg.

Nadalje Tin Hrgović je u mlađim kadetima do 45 kg uzeo srebro, a broncu su osvojili Filip Novak kod kadeta do 57, Marin Fabijanić kod mlađih učenika do 28 kg i Nika Žerjav u kategoriji mlađih učenica do 28 kg.

Osvojene medalje donijele su im laskavu titulu i pokazale još jednom izuzetno zalaganje karatista na treninzima gdje se pripremaju za svako natjecanje. Klub zahvaljuje svim roditeljima, predsjedniku i Općini Mala Subotica na podršci bez koje ne bi mogli ostvarivati takve rezultate.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije