Košarka: Međimurje u posljednjoj minuti slomilo Crikvenicu

U drugom kolu košarkaških kvalifikacija za A – 1 ligu Međimurje je pobijedilo Crikvenicu 83:80. Čakovečki trener Srećko Šopar najbolje je opisao pobjedu: “Dobili smo ih na mišiće.”

Loše otvaranje je bilo za Čakovčane. Gosti su u 5. minuti poveli 2:12. Do kraja četvrtine rezultat je 16:16.


>>> Kvalifikacijska liga

U drugoj četvrtini Međimurje je povelo 27:24, no Crikvenica okreće na 29:31. Još jednom serijom gosti odlaze na 29:38. Međimurje zabija pet koševa za redom i na poluvrijeme se odlazi rezultatom 34:38.

U 24. minuti rezultat je 42:42. No već nakon dvije minute je 44:50. U posljednji period igre ulazi se rezultatom 52:59 za goste.

U 35. minuti na semaforu je 64:67 za goste. Ulazi se u zanimljivu i dramatičnu završnicu gdje je bila potrebna mirna ruka i hladnokrvnost.

Minutu i pol do kraja gosti imaju 75:78 i dva slobodna bacanja koja srećom promašuju. Međimurje se vraća na 77:78. Tu je gostima ušla voda u uši, gotovo pa da su imali prednost 39 minuta susreta i sve se preokrenulo u završnici. Furioznom završnicom Međimurje slavi pobjedu 83:80.

Trener Međimurja Srećko Šopar: “Puno teže nego su svi mislili dobili smo utakmicu, no ja sam očekivao ovakvu utakmicu. Svaka pobjeda doma je jako bitna. Ostvarili smo pobjedu na mišiće, mučili smo se cijelu utakmicu. Trebaju nam igrači koji danas nisu do kraja pružili što se od njih očekuje. Ovakva pobjeda puno znači za moral ekipe. Kroz ovu utakmicu prikazali smo pravo zajedništvo i došli smo do pobjede. Vjerovao sam u svoju ekipu.”

Trener Crikvenice Marijan Mance: “Jedna dramatična utakmica. Pokazali su igrači Međimurja u ključnim trenucima veću mirnoću. Moja ekipa je perfektno odigrala 38 minuta, nije pokazala onaj bitan dio u zadnje dvije minute i na našu žalost bodovi ostaju u Međimurju.”

Međimurje je u subotu slobodno, a iduće srijede slijedi gostovanje u Osijeku.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije