Centrometal izgubio dobiveno, opet premalo rukometaša Međimurja

Odbojka: Centrometal propustio dva seta prednosti, okršaj Totovca za naslov prvaka točno u podne

U susretu prve odbojkaške lige Centrometal je poražen u Opatiji 3:2. Međimurski odbojkaši poveli su 2:0 u setovima, bilo je 25:19 i 25:17. Domaćin se nije predao i vratio je na 2:2 u iduća dva seta 25:23 i 25:18. U petom setu Opatija je slavila 15:8 za dva domaća boda.

Više o susretu Centrometala: Bodom osigurali doigravanje

Odbojkaši Centrometala osvojenim bodom kod direktnog konkurenta Opatije osigurali su doigravanje za prvaka Hrvatske. Početak utakmice pripao je našim odbojkašima koji su poveli 5:1. Domaći preokreću i vode 11:8.

Međutim na servis Gotala Međimurci rade sedam poena zaredom, zatim još četiri na servis Palinkaša, stječu veliku prednost, te prvi set lagano osvajaju sa 25:19. Odlično je krenuo Centrometal i u drugom setu te poveo 10:3 od početka.

Ovdje je također bilo šest uzastopnih poena na servis Križanovića. Nakon toga razlika je bez problema održavana za konačnih 25:17. I dok se očekivala pobjeda u tri seta slijedi preokret. Treći set stalno Opatija vodi za poen ili dva. Tako je do 14:15, a onda domaći bježe na velikih 14:19.

Brzo je Centrometal sustigao na poen zaostatka, te se ušlo u neizvjesnu završnicu. Ipak, naši su igrači ovdje napravili previše nepotrebnih pogrešaka. Za kraj na set lopti Gotal promašuje servis, te Opatija dobiva set sa 25:23. Nakon toga utakmica se u potpunosti promijenila, domaćin je dobio krila, gosti stali, te preostala dva seta lagano idu domaćima sa 25:18 i 15:8.

Ovime peti Centrometal trenutno ima 40 bodova, dok je sedma Opatija na 33. Opatijci imaju još samo dvije utakmice i maksimalno mogu do 39. Jedina momčad koja može sustići Centrometal je Vukovar koji je u ovom kolu osvojio dva boda u Zadru te ih sad imaju 34. Centrometal ima dvije domaće utakmice sa Šibenikom i Rijekom, te gostovanje u Varaždinu.

Vukovarci pak imaju tri gostovanja. Idu u Karlovac, Zagreb i Šibenik. U slučaju osvajanja petog mjesta Centrometal će ići na zagrebačku Mladost, a ako budu šesti na Mladost Kaštelu koju itekako žele izbjeći.


OK OPATIJA – OKM CENTROMETAL 3:2 (19:25, 17:25, 25:23, 25:18, 15:8)

Opatija, dvorana Gorovo, gledatelja 100
Suci: Perić, Babić (oba Zagreb)

Opatija: Vrkić, Bradić, Osojnjak, Đorđević, Lepšić, Petrović, Brnečić, Balzania, Aničić, Jović, Dukić, Čule (trener Brnečić)

Centrometal: Kovač, Puđa, Palinkaš, Križanović, Todorović, T. Posavec, M. Posavec, Gotal, Vuk, Petran, Harambašić (trener Kirić)

U 2. ligi za žene, ligi za prvaka, odbojkašice Kaštela pobijedile su Karlovac 3:2. Sutra (nedjelja) nas očekuje derbi druge lige za odbojkaše. Vodeći Totovec koji ima 34. boda gostuje kod Medicinara koji ima 32. boda. Vrlo lako bi se moglo dogoditi da ovaj susret odlučuje o naslovu prvaka. Susret počinje u podne.


Rukomet: Međimurje ne može igračima popuniti ni zapisnik

U rukometnoj Premijer ligi Međimurje je poraženo u Varaždinu kod Varteksa 37:27. Čakovčani su odlično odigrali prvi dio koji su dobili 15:16. Na početku drugog poluvremena Varaždinci odmah okreću na 18:16. U 38. minuti je 19:18. Nakon toga čakovečka crna rupa i serija Varaždinaca od pet golova za redom koja je odlučila utakmicu.

Opet valja naglasiti da usprkos simboličnom putovanju do Varaždina u dresu Međimurja su se našla tek dvanaestorica igrača. Izuzmemo vratare Kovačevića i Hajdarovića i ostaju nam desetorica igrača koji mogu igrati u polju. S druge strane popunjeni varaždinski zapisnik sa svih šesnaest igrača. Pitanje je već ima li uopće pričati ili pisati o ostanku Čakovčana u ligi kada se ne može sakupiti dovoljan broj igrača da se popuni zapisnik i to kad je riječ o najbližem mogućem gostovanju.

U čakovečkim redovima strijelci su bili Petek 9, Mišević i Kovačić 5, Sklepić 4, Horvatić i Krajner 2 gola. Kovačević je sakupio 7 obrana, a Hajdarović je zaustavio jednu loptu.

U 2. ligi rukometašice Zrinskog pobijedile su Ivanec 38:24. Rukometaši Preloga slavili su u Požegi 31:27.

U 3. HRL sjever rukometašice Preloga su uvjerljivo pobijedile drugu ekipu Tvin Trgocentra 33:17 (16:6). Rukometaši Info Stara pobijedili su drugu ekipu Vidovec Biosa 36:27 (19:15). Nedelišće je teško stradalo u Koprivnici gdje je poraženo 46:28 (21:8).

Košarka: Rudar pao u nastavku

U košarkaškoj A – 2 ligi Rudar je poražen u Varaždinu kod Vindije 76:58. Ekipa iz Murskog Središća dobro se držala u prvom dijelu koje je završilo 35:33.

Kuglanje: Pobjeda Željezničara i poraz Čakovca

U drugoj kuglačkoj ligi Željezničar je bio bolji od Graničar Picoka 6:2, 3314:3325. Čakovec je u gostima poražen od lidera Bjelovara 7:1, 3477:3283.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije