Izvješće sa proteklog košarkaškog kola: Čakovec blizu trećeg mjesta

Pobjedom u Ivancu, Čakovec je samo korak do treće pozicije na ljestvici. Njima će za to trebati pobjeda u zaostaloj utakmici protiv Bjelovara. Međimurje je došlo do nove uvjerljive pobjede, a u ovom je kolu žrtva bila Mladost iz Đurđevca. Rudar Cimper je u utakmici gdje je iskrilo na terenu ali i tribinama poražen od trećeplasiranog Podravca iz Virja.

Ostale utakmice donijele su uvjerljivu pobjedu Vindije protiv najlošije momčadi lige ikad, Grafičara iz Ludbrega od okruglih 50 koševa razlike. Petar Zrinski dobio je Radnik iz Križevaca, koji su u drugom dijelu sezone najveće razočaranje lige jer su uspjeli ostvariti samo jednu pobjedu uz 9 poraza, a nakon prvog dijela sezone bili su odlični treći. U derbiju začelja, Koprivnica je dobila Bjelovar.

MEĐIMURJE-MLADOST 93-63 (18-19; 25-14; 27-15; 23-15)
MEĐIMURJE: Novak N. 2, Pustić 14, Novak Mar. 5, Miko 4, Krajačić 22, Lončarić 2, Fodor 16, Jelenić 2, Biševac 11, Novak Mar. (cap) 12, Martinović, Novak Mat. 3. Trener: Srećko Šopar

Košarkaši Međimurja su do svoje 21. prvenstvene pobjede stigli protiv Mladosti iz Đurđevca. Mladost je pružila odličan otpor u prvoj četvrtini koju su dobili sa jednim košem razlike. Stvari su sjele na svoje mjesto u drugoj četvrtini u kojoj su igrači Međimurja stisnuli u obrani i potpuno okrenuli rezultat u svoju korist. Nakon prvog poluvremena +10 za domaće. Nastavak je ponudio sličan scenarij kao i u drugoj četvrtini, dobro u obrani, dobo u napadu i već je +22. Utakmica je bila riješena nakon 3 četvrtine, a u zadnjih 10 minuta prednost se samo povećala na konačnih +30.

Međimurje je do pobjede došlo zahvaljujući čak 5 dvoznamenkastih strijelaca, tako je Krajačić zabio 22 poena, Fodor 16, Pustić 14, Mario Novak-Medo 12 i Biševac 11. Zadnje kolo novim prvacima lige donosi gradski derbi protiv ekipe Čakovca, utakmica će sigurno biti zanimljiva kao i sve njihove do sada.

IVANČICA-ČAKOVEC 65-68 (11-16; 16-19; 16-12; 22-21)
ČAKOVEC: Horvat 2,Terek M.-,Prprović 22,Terek D.5,Kranjčec 19, Feher, Juras 7, Ostoja 13, Wrana-, Dovečer-, Fečkeš-, Drk . Trener:Kovačić Bruno

Izuzetno bitna pobjeda Čakovca u borbi za treću poziciju na ljestvici. Teško gostovanje u Ivancu, Čakovec je prošao neokrznut i pobjedi li u zaostaloj utakmici momčad Bjelovara, osvojiti će treću poziciju. Protiv Ivančice, Čakovec je bio bolji u prvom poluvremenu koje su dobili sa 8 poena razlike, što se na kraju pokazalo dovoljnim za pobjedu. Drugo poluvrijeme bolji domaćini, ali ne i dovoljno.

Uspjela je Ivančica stići prednost Čakovca, pa čak i povesti sa jednim košem razlike na 6 minuta do kraja utakmice, ali brzo su igrači Čakovca vratili prednost sa 2 trice i na kraju zasluženo pobjedili sa 3 poena razlike. Najbolji kod Čakovca, standardno, Prprović sa 22 koša i Kranjčec sa 19, dok je Ostoja pomogao sa 13 ubačaja.

RUDAR CIMPER-PODRAVAC 69-77 (13-22; 14-14; 15-21; 27-20)
RUDAR CIMPER: Varga 20, Korbelj, Perčić, Hrkač 14, Radiković 11, Cilar, Bedi 2, Dodlek 2, Tkalec 14, Mikulaj -, Srnec 6. Trener: Damjanović Branko

Utakmicu je momčad Rudar Cimpera igrala znatno oslabljena na centarskim pozicijama, bez Mikulaja, Bogdana i Frančića, a glavni razlog poraza Rudar Cimpera bio je taj da su dopustili previše skokova u napadu gostima iz Virja. Dodatni problem bila je i viroza najboljeg strijelca domaćih, Hrkača koji je povraćao prije utakmice, ali je ipak stisnuo zube i igrao.

Imao je Podravac 15 koševa razlike nakon tri odigrane četvrtine, ali nošeni fantastičnim navijanjem svojih navijača, igrači Rudara nisu se predavali do samog kraja utakmice, uspjeli su smanjiti zaostatak na 4 poena razlike samo 2 minute do kraja utakmic, a da nisu promašili 3 slobodna bacanja u završnici, ušli bi u potpuno egal utakmicu i možda bi došli do pobjede. Varga je postigao 20 koševa, Hrkač i Tkalec su dodali 14, a junior Radiković 11.

Ostali rezultati 21. kola: Koprivnica-Bjelovar 90-74, Grafičar-Vindija 83-133, Petar Zrinski-Radnik 73-55.
Parovi posljednjeg 22. kola: Čakovec-Međimurje, Mladost-Petar Zrinski, Radnik-Grafičar, Vindija-Rudar Cimper, Podravac-Koprivnica, Bjelovar-Ivančica.

C-1 LIGA:  “ZAKUHALO” SE PRVENSTVO

LIGA ZA PRVAKA:
DUBRAVČAN-MEĐIMURJE GLOBETKA 71-60 (19-16; 18-15; 23-10; 11-19)
Dubravčan je pobjedom protiv Međimurje Globetke u potpunosti zakuhao situaciju na ljestvici i sada, opet, 2 kola do kraja prvenstva Međimurje Globetka, Prelog i Dubravčan imaju teoretske šanse za naslov. Dubravčan je utakmicu riješio u trećoj četvrtini, kada je razliku sa +6 nakon poluvremena povisio na +19. Međimurje Globetka u posljednjih je 10 minuta samo smanjila zaostatak na 11 koševa razlike. Dubravčan su do pobjede predvodili Međimurec sa 21 košem i Varga sa 12. Vugrinec sa 22 koša najbolji kod poraženih.

PRELOG-DONJI KRALJEVEC 78-46 (28-9; 12-8; 19-12; 19-17)
Prelog je bio uvjerljiv protiv Donjeg Kraljevca, a utakmica je bila riješena već nakon prvih 10 minuta, taj dio domaći su dobili sa 19 koševa razlike. Prednost su povećali do poluvremena na +23. Drugo poluvrijeme nije bilo opuštanja i prednost je samo rasla pa je tako nakon tri četvrtine bilo okruglih +30. Dobio je Prelog i zadnju četvrtinu sa 2 koša razlike, a ključ pobjede bilo je zaustavljanja 2 najbolja igrača Donjeg Kraljevca, Ivanovića i Ružića koji su postigli svaki po 9 koševa što je ujedno bilo i najviše u gostujućoj ekipi. Prelog je predvodio odlični Švenda sa 30 koševa, dok je Ciglar dodao 19.

ZA POREDAK OD 5. DO 8. MJESTA:
MLADOST-KOTORIBA 81-73 (14-22; 36-9; 14-24; 17-18)
Kotoriba je dobila protiv Mladosti čak 3 četvrtine, prvu sa 8 koševa razlike, treću sa 10 koševa razlike i četvrtu sa 1 koš razlike, što je ukupno 19 koševa razlike, ali ni to nije bilo dovoljno za pobjedu jer su onu jedinu, drugu četvrtinu izgubili sa čak 27 koševa razlike. Ostali su tako i dalje bez svoje prve pobjede. Mladost je predvodio odlično raspoloženi Matija Terek sa 31 košem. Kod Kotoribe, Munka zabio 29.
Utakmica između Nedelišća i Međimurja II igra se naknadno.


KK “PRELOG” NA UTAKMICI CEDEVITE

Košarkaški klub Prelog ovog proljeća slavi desetu godišnjicu osnutka kluba.
U cilju popularizacije košarke na području Grada,predprošle subote je Klub organizirao odlazak na utakmicu 22.kola ABA-lige između KK”CEDEVITA” i KK”MACCABI ELECTRA”.
Ovim putem iz KK “PRELOG”, zahvaljuju KK”CEDEVITA” na gostoprimstvu i poklonima a mladi košarkaši i njihovi roditelji uzvratili su pravim sportskim navijanjem. Utakmica je prenošena na nacionalnoj televiziji, a transparent sa slike jako se lijepo vidio tokom cijele utakmice.
Lijepi potez košarkaškog kluba “Prelog” koji radi na popularizaciji košarke među najmlađima.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije