#BE ACTIVE NIGHT

SPORTSKA VEČER U JEZERU STAROGA GRADA U subotu dođite na vježbanje pod zvijezdama

Europski tjedan sporta ove se godine sedmi put održava diljem Europe, od 23. do 30. rujna, s ciljem poticanja javnosti na aktivnost tijekom cijele godine. U Čakovcu će se u jezeru Staroga grada Zrinskih u subotu, 23. rujna, vježbati pod zvijezdama u sklopu programa 'BeActive Night'

Program i ciljeve Europskog tjedna sporta na današnjoj su konferenciji za medije predstavili poseban savjetnik ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac, Josip Pavić, gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini, ambasador Europskog tjedna sporta Filip Ude, glavni tajnik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Tomica Jakopec i voditeljica projekta Europskog tjedna sporta Marija Jurčević.

Aktivnosti će se održavati diljem Hrvatske, a Čakovec će u subotu, 23. rujna, biti domaćin vježbanja pod zvijezdama, nazvanog ‘BeActive Night’, sa šest fitness programa koje su pripremili naši treneri i sportske udruge i klubovi.

>> SPORTSKA VEČER U JEZERU STAROGA GRADA U subotu dođite na vježbanje pod zvijezdama

– Mislim da Čakovčane ne treba posebno pokretati na aktivnost, što pokazuje i više od stotinjak registriranih udruga koje se bave sportom i rekreacijom u našem gradu. Dugi niz godina ulažemo u izgradnju i opremanje različitih igrališta i borilišta, svi sportaši imaju uvjete za trening i vježbanje, od rekreativnih programa do pravih sportskih izazova, kazala je na konferenciji gradonačelnica Ljerka Cividini, istaknuvši da je ponosna na suradnju sa sportskim i rekreacijski udrugama koje svojim djelovanjem promiču sport, ali i Čakovec kao sredinu koja shvaća važnost bavljenja tjelesnom aktivnošću.

Posebni savjetnik ministrice turizma i sporta Josip Pavić istaknuo je da su sport i turizam koji se isprepliću odličan alat kojim se može raditi na prepoznatljivosti Hrvatske i svih regija, pa i Međimurja koje u 2022. godini nosi laskavu titulu Europske regije sporta.

– Titulu smo dobili za iduću godinu, ali već smo je ove počeli ‘konzumirati’, održali smo razne aktivnosti u koje će uklopiti i vježbanje pod zvijezdama. Međimurce doista ne treba puno poticati na sport i rekreaciju, ali želimo uključiti još više ljudi i spojiti turizam i sport, da se našu županiju prepoznaje kao sportsko-turističku destinaciju, nadovezao se tajnik međimurske Zajednice sportskih udruga Tomica Jakopec.

Europski tjedan sporta (ETS) je inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe koja se 2021. godine održava sedmi put te će se u cijeloj Europi pa tako i u Hrvatskoj održati od 23. do 30. rujna. Glavna tema kampanje za Tjedan sporta i dalje je “#BeActive” te se njome želi potaknuti javnost na tjelesnu aktivnost, ne samo tijekom tog tjedna nego i tijekom čitave godine.

Program počinje ‘BeActive Night’ u 19:00 i trajat će do 21:30, a za sudjelovanje je potrebna prethodna prijava putem sljedeće poveznice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije