STOLNI TENIS

HSTS Izvršni odbor u očekivanju završetka 1. Hrvatskih liga

Zeleno svjetlo za stolnoteniska natjecanja u ovoj sezoni imaju samo članovi i članice najvišega ranga, HEP Superliga. U očekivanju eventualne dozvole natjecanja u 1. Hrvatskim ligama, Izvršni odbor Hrvatskoga stolnoteniskog saveza, da ne bi ostao nespreman je na sjednici održanoj 13. svibnja donio neke odluke. Za predstavnike naše županije, od kojih Putjanama u ligi za igrače i Mihovljanu u ligi za igračice, baš ne cvjetaju ruže pa još nisu osvojile niti jedan bod, je interesantno da na kraju sezone ne ispada nitko.

Važna je odluka da se mora odigrati čitav jesenski dio sezone iz kojega su preostale utakmice 6. kola i sve zaostale utakmice, nakon čega bi najbolje četiri, ili u slučaju istoga broja bodova i više ekipa, igrale završni turnir. Zbrojem bodova iz jesenskoga dijela s onima sa završnog turnira dobile bi se konačne ljestvice s kojih bi se pobjednici plasirali u HEP Superlige. Članovi Izvršnoga odbora su odlučili i da se u slučaju da dođe odobrenje za nastavak tri tjedna nakon toga igrali zaostali susreti, tjedan nakon toga 6. kolo, a dva tjedna kasnije i završni turnir.

Izvršni odbor je razmatrao i odbio zahtjev STK Hodošana za izmjenu Propozicija HEP Superliga. Naime, ženska hodošanska ekipa je zbog problema s igračkim kadrom odustala od natjecanja, ali je po propozicijama odustajanje bilo prekasno pa je zbog toga sankcionirana prebacivanjem u najnižu ligu, s trogodišnjom zabranom napredovanja u viši rang ligaškoga natjecanja. Najniža liga bi trebala biti 2. liga, a koliko nam je poznato takva liga se u našoj regiji već dugo, dugo ne igra zbog nedostatka ekipa pa su po tome igračice Hodošana osuđene na trogodišnje mirovanje.

Kada ponovo za stolove? – igrači Mihovljana

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije