NOGOMET

1. ŽNL Čeka nas uzbudljiva borba za prvaka, ali i ostanak

Završen prvi dio prvenstva, slijedi Liga za prvaka i Liga za ostanak

Jučerašnjim susretima završen je prvi dio prvenstva u 1. ŽNL te slijedi podjela na Ligu za prvaka, te Ligu za ostanak. Bilo je zanimljivo do samog kraja, gol razlika je odlučivala o posljednjem putniku u Ligu za prvaka. Na jesen je odigrano 12 kola, a na proljeće je odigrano još 5. Svi dosad osvojeni bodovi se prenose u Ligu za prvaka, te Ligu za ostanak.

Tablica nakon 17. kola

U Ligu za prvaka plasirali su se Podturen, Graničar Kotoriba, Polet Pribislavec, BSK Belica, Dubravčan Donja Dubrava, Bratstvo Jurovec, Trnava Goričan i Galeb Oporovec. O posljednjem putniku odlučivala je gol razlika, Galeb, Venera i Trnovec imali su isti broj bodova, Galeb i Venera su imali i jednaku gol razliku, ali Galeb je zabio više golova te je izborio plasman u Ligu za prvaka. 

Liga za prvaka

Prema pravilima, igrat će se sedam kola, raspored je planiran tako da se igraju ‘uzvrati’ u odnosu prema dosadašnjim odigranim susretima u prvom dijelu prvenstva. Prema Bergerovoj tablici i dosad odigranim utakmicama, ovo je raspored odigravanja:

1. kolo (9.5.)

Podturen-Galeb, Graničar-Trnava, Bratstvo-Polet, Dubravčan-BSK

2. kolo (16.5.)

Podturen-Graničar, BSK-Bratstvo, Dubravčan-Galeb, Trnava-Polet

3. kolo (23.5.)

Graničar-Galeb, Polet-Podturen, BSK-Trnava, Bratstvo-Dubravčan

4. kolo (30.5.)

Galeb-Bratsvo, Trnava-Dubravčan, Podturen-BSK, Polet-Graničar

5. kolo (6.6.)

Polet-Galeb, Graničar-BSK, Dubravčan-Podturen, Trnava-Bratstvo

6. kolo (13.6.)

Galeb-Trnava, Bratstvo-Podturen, Dubravčan-Graničar, Polet-BSK

7. kolo (20.6.)

BSK-Galeb, Dubravčan-Polet, Graničar-Bratstvo, Podturen-Trnava

Što se tiče statističkih podataka, najbolji napad imaju BSK s 50, Graničar s 47 i Podturen s 42 postignuta gola. Najmanje primljenih golova imaju Podturen sa samo 11 primljenih, a zanimljivo je da kod kuće nisu primili niti jedan gol, te Graničar s 22 i Trnava s 26 primljenih golova.

Najlošiju obranu imaju Sloga Štrigova s primljenih 53, slijede Spartak s 44 te Trnovec s 43 primljena gola. Najmanje golova su zabili Hodošan, 23 gola, slijede Spartak i Trnava s 24 postignuta gola, te Kraljevčan s 27.

Najbolji domaćini su Podturen sa svih osam pobjeda i gol razlikom 22:0, slijedi Graničar sa 7 pobjeda i jednim neriješenim i gol razlikom 27:6, te Polet sa 7 pobjeda i jednim porazom, uz gol razliku 24:13. 

Ove sezone je liga izuzetno domaćinska, teško je bilo kojem gostujućem klubu donijeti bodove kući s gostovanja, međutim najuspješniji gosti su Graničar iz Kotoribe s 5 pobjeda i 3 poraza uz gol razliku 20:16, slijede Podturen s 4 pobjede, 1 remi i 3 poraza i gol razliku 20:11, te Polet s 3 pobjede, 2 remija i 3 poraza i s gol razlikom 12:17 i Trnava uz isti omjer i gol razliku 10:12. 

Na ljestvici strijelaca trenutno su vodeći Matija Kosec koji je jučer zabio pet pogodaka i Saša Škvorc s postignutih 17, a slijede Robert Malnar s 14, te Dario Bubek i Filip Levačić s postignutih 13. Od svih vodećih strijelaca, jedino će Robert Malnar igrati u Ligi za prvaka, a svi ostali u Ligi za ostanak.

Liga za ostanak

Budući da Kraljevčan i Spartak moraju odigrati međusobni susret koji je odgođen, Liga za ostanak još uvijek nije do kraja definirana, te ne znamo konačni poredak, a samim time ni raspored odigravanja utakmica. Još uvijek nam nije poznato kad će odigrati taj odgođeni susret i što će biti s početkom Lige za ostanak, ali ćemo vas obavijestiti čim se saznaju detalji i raspored. Više informacija će biti poznato u srijedu kad izlazi GOOL, službeni glasnik MNS-a. 

Prema trenutnom rasporedu, idućeg bi se vikenda igrali susreti: Trnovec-Spartak, Jedinstvo-Sloga, Draškovec-Kraljevčan, Naprijed-Hodošan, Venera slobodna.

Liga za ostanak (trenutno stanje)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije