KRENULA I IZGRADNJA STADIONA

NK GRANIČAR KOTORIBA Velika akcija učlanjenja: Stotinjak članova u par dana, među njima i poznati trener

Velika godina za NK Graničar Kotoriba. Krenuli su radovi na projektu novog stadiona i dogradnje postojećeg objekta. Rad kluba u samo nekoliko dana podržalo je stotinjak novih članova, među njima i Zoran Kastel, trener prvoligaša Varaždina

Ove godine je NK Graničar Kotoriba, a kao nikada do sada, posebnu pozornost fokusirao na obnovu klupskog članstva i učlanjenje novih prijatelja, simpatizera i navijača kluba. 

Iz kluba su poručili kako je njihov novi član za 2021. godinu postao i Zoran Kastel, njihov bivši trener, a danas trener prvoligaša NK Varaždin.

U Graničaru ističu ponos što su mu upravo oni bili odskočna daska za sjajan nastavak trenerske karijere. Učlanjenjem, Kastel je pozvao sve klupske simpatizere i navijače da se, ako to još nisu, učlane u Graničar i tako pomognu klubu. Tako se do sada, a u samo nekoliko dana, čak stotinjak ljudi učlanilo u klub, a klub je za njih pripremio članske iskaznice čiji dizajn prikazuje bit kluba, od mlađih uzrasta, preko seniora i veterana do navijača.

Na naš upit, što ga je ponukalo da opet obnovi veze s klubom koje je započeo u srpnju 2012. godine, kada je seniorski sastav bio stabilni hrvatski trećeligaš, Zoran je rekao…

– Pratim sve lige, a pogotovo klubove u kojima sam radio. Pratim koliko stignem, koliko mi obveze dozvoljavaju. Graničar mi je ostao u lijepom sjećanju, uživao sam dok sam tamo radio i to je moja mala simbolična pomoć klubu – rekao je s ponosom.

Ove godine iz Graničara su učlanjenje olakšali jednim novitetom. Uz dosadašnje načine učlanjenja, ove godine to se može učiniti i skeniranjem barkoda pomoću vaše bankovne aplikacije i tako u samo nekoliko sekundi možete postati članom kluba.

Barkod pomoću kojeg možete postati član Graničara

Zbog čega je nužna pomoć članstva? Upravo iz razloga jer će i oni biti karika u gradnji novog Sportskog parka u Kotoribi s novim stadionom s tribinom, dvoranama za skvoš i badminton, teretanom, novim svlačionicama i još nizom pratećih sadržaja.

Projekt je počeo ‘živjeti’ 1. listopada prošle godine kada je potpisan ugovor s izvođačem radova. za projekt rekonstrukcije i dogradnje sportskog objekta u Sportskom parku u Kotoribi, koji je na natječaj iz Mjere 7 ‘Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima’ Programa ruralnog razvoja RH kandidirao NK Graničar Kotoriba.

>>> PROJEKT ZA BUDUĆNOST KOTORIBE NK Graničar Kotoriba kreće u izgradnju sportskog kompleksa!

– Graničar danas ima 93 godine i broji oko 140 igrača, ukupno devet kategorija u natjecanju i organizacijski smo nadišli infrastrukturu koju trenutno imamo. Upravo zbog toga smo osmislili ovaj projekt za koji smo potpisali i ugovor za sufinanciranje s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u iznosu od sto posto nepovratnih milijun eura – rekao je tada predsjednik kluba Zoran Radmanić, dok aktualni općinski načelnik Ljubomir Grgec obećava kako će u svemu tome svoj udio imati i Općina Kotoriba kod sufinanciranja preostalog dijela financijske konstrukcije projekta.

Što se pak sportskog dijela tiče, najaktualnija natjecateljska ekipa kluba je ona seniorska. Ni njihovi ciljevi nisu mali, teže plasmanu u viši rang natjecanja. Danas se natječe u 1. međimurskoj ligi gdje je u ‘krnjem’ jesenskom dijelu prvenstva dostigla treće mjesto u 10 odigranih susreta, s osam pobjeda i dva poraza. Za vodećim BSK-om iz Belice i drugoplasiranim Podturnom zaostaju svega jedan bod s time da BSK ima jednu, a Podturen dvije odigrane utakmice više.

Sportski planovi će u žurnu realizaciju po uspostavi povoljnijih epidemioloških uvjeta, dok je realizacija infrastrukturnog projekta već započela, o čemu su također iz kluba izvijestili na svojoj Facebook stranici.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije