POTPISAN UGOVOR

PROJEKT ZA BUDUĆNOST KOTORIBE NK Graničar Kotoriba kreće u izgradnju sportskog kompleksa!

Sportski park u Kotoribi će tako dobiti stadion s tribinom, dvorane za skvoš i badminton, teretanu, nove svlačionice...

U vijećnici Općine Kotoriba danas, 1. listopada upriličen je potpis ugovora s izvođačem radova za projekt rekonstrukcije i dogradnje sportskog objekta u Sportskom parku u Kotoribi, koji je na natječaj iz Mjere 7 ‘Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima’ Programa ruralnog razvoja RH kandidirao NK Graničar Kotoriba.

– Drago mi je da imamo priliku potpisati ovaj ugovor. Graničar danas ima 92 godine i broji oko 140 igrača, ukupno devet ekipa u natjecanju i organizacijski smo nadišli infrastrukturu koju trenutno imamo. Upravo zbog toga smo osmislili ovaj projekt za koji smo potpisali i ugovor za sufinanciranje s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u iznosu od sto posto nepovratnih milijun eura – rekao je predsjednik kluba Zoran Radmanić i dodao da je na natječaju kao najpovoljniji izvođač odabrana tvrtka Gradis iz Savske Vesi.

Načelniku Općine Kotoriba Ljubomiru Grgecu zahvalio je na odazivu te što će se Općina uključiti kod sufinanciranja preostalog dijela financijske konstrukcije projekta.

Dopredsjednik kluba Ivan Kos rekao je da se radi o investiciji koja uključuje stadion s pratećim sadržajima poput dvorane za skvoš i badminton, teretane i dodatnih svlačionica te još nekoliko dodatnih prostorija koje će moći koristiti svi, kako je slikovito rekao, od 5 do 75 godina.

Ovako bi trebao izgledati sportski kompleks u Kotoribi

– Što se tiče nogometnog dijela, tribinu i svlačionice napravit ćemo po UEFA-inim standardima tako da će u Kotoribi moći igrati reprezentativne selekcije do 19 godina, što je potvrdila i nedavna delegacija HNS-a koja je utvrdila da je teren u Kotoribi jako dobar – rekao je Kos.

Kako je dodao, cijela investicija vrijedna je 7.484.000 kuna + PDV, što ukupno iznosi 9.355.000 kuna, od čega je 7,4 milijuna kuna odobreno od strane Agencije, a ostatak će pokriti Općina Kotoriba. Rok gradnje je godinu dana od uvođenja u posao.

Grgec, Radmanić, Lonjak i Kos nakon potpisa ugovora

– Zahvaljujem rukovodstvu Graničara što je bilo uporno s izradom ovog projekta koji je za budućnost Kotoribe. Uz projekte koje Općina realizira, kojima smo privukli oko 2.000 eura po stanovniku, sada se tome pridružio i Graničar ovim sjajnim projektom. Radna mjesta u Kotoribi imamo, a ovakvim projektima ćemo dodatno poticati mlade ljude da ostanu u našoj sredini – rekao je načelnik Ljubomir Grgec i dodao da će ovo biti za boljitak svih mještana Kotoribe.

Ugovor su potpisali dopredsjednik kluba Ivan Kos i direktor tvrtke Gradis, Hrvoje Lonjak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije