SVESTRANI KOTORIPČAN

TO JE SNAGA VOLJE I nakon tri operacije koljena, Borko Beliga neizostavna je karika Graničara iz Kotoribe

Neizostavan je obrambeni igrač NK Graničar Kotoriba, a u MNK Klubu 75 uz igranje, već pet godina vrši i funkciju tajnika

Borko Beliga sa svojih 29 godina spada u red svestranih kotoripskih sportaša. Posebno su dojmljivi njegovi nogometni nastupi u malom i velikom nogometu, a kao osoba je samozatajan i nenametljiv.

U NK Graničar Kotoriba dres i kopačke obukao je kao ‘malac’ koji je napredovao metorskom brzinom iz nogometnog uzrasta u uzrast. Prvi puta je klupski dres obukao daleke 2002. godine, a u MNK Klub 75 kao igrač je pristupio prije desetak godina.

Borkove igre na zahtjevnom mjestu stopera u seniorskom sastavu Graničara činile su obranu momčadi stamenom. Zla kob, u vidu ozljede, koja obično prati dobre i hrabre, dogodila mu se kada je ozlijedio lijevo koljeno.

– Dogodila se kada sam bio u najboljoj formi u velikom nogometu, pred domaćom publikom. Operirao sam 2015. godine prednji križni ligament i medijalni menisk, vratio sam se na travnjak nakon otprilike šest mjeseci, odigrao sezonu i pol – priča Borko tužno se nadovezavši: – Nakon toga zadobio sam drugu ozljedu, ovaj put lijevog koljena, na malonogometnom turniru u Novom Marofu. Potrgao sam prednji križni ligament, medijalni menisk i lateralni kolateralni ligament, nakon toga sam se umirovio što se ozbiljnijeg bavljenja sportom tiče – rekao je.

No, tu Borko nije stao. Nakon tri godine mirovanja obavio je operaciju desnog koljena i s klupskim dopredsjednikom Ivanom Kosom dogovorio, s obzirom na ambicije kluba da se natječe u višem rangu nego je trenutno, da se ponovo aktivira i pomogne momčadi u postizanju cilja. 

– Relativno uspješno sam se vratio u aktivno igranje, igrači i treneri prihvatili su me kao da nisam ni bio odsutan i to mi je uvelike pomoglo, odigrao sam svih 10 kola do prekida prvenstva uz punu minutažu – rekao je zadovoljno.

Za Borka treba reći kako je u NK Graničar samo igrač, a u MNK Klubu 75 uz igranje u zadnjih pet godina vrši i funkciju tajnika kluba. Ne samo to, uslijed ozljede, ekipu je vodio kao trener na raznim turnirima, pa čak i na poznatoj zagrebačkoj ‘Kutiji šibica’. 
2019. godine osvojio je s ekipom Pan Zimsku i Ljetnu ligu u Koprivnici, ranije na istim turnirima osvajao i drugo i treće mjesto, a MNK Klub 75 dva put je vodio i u prijateljskim ogledima protiv Futsal Dinama u Kotoribi.

S obzirom da je često mijenjao boravišta glede studija, danas kaže…

– Trenutno sam u Kotoribi, tu živim i radim, u Muraplastu. Među zadnjim treninzima prije prekida prvnestva počeli su mali problemi s koljenom, pukao je šivani menisk na desnom koljenu pa idući tjedan idem na manji zahvat da se to sanira i nadam se da ću kroz mjesec dana pristupiti treninzima, ukoliko će to biti moguće, jer se nadam da će se stanje s koronom smiriti i da će početi prvenstvo te da ćemo završiti ono što smo započeli, pohod na prvo mjesto – završio je optimistički neizostavno dodajući: – Nadam se da će noga biti ‘u redu’ i da ću momčadi pripomoći u tome.

Borko u ulozi manekena

Na klupskoj Facebook stranici smo pročitali i jedan zanimljivi podatak.

– Ispred nas su sve hladniji dani, a mi smo za naše navijače pripremili idealnu odjeću za takvo vrijeme – klupske majice s kapuljačom! Ako i vi želite majicu kakvu na slici nosi naš maneken Borko, javite nam se – napisali su u pomalo šaljivom tonu na stranici kluba.

Nije nam poznata kako ide prodaja, no Borko je i ovdje pokazao kako se pripada i kako se voli klub.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije