Ribolovci Linjaka iz Ivanovca održali Izbornu skupštinu

Svoju Izbornu skupštinu održalo je Sportsko ribolovno društvo “Linjak” iz Ivanovca. Na skupštini su podneseni izvještaji o radu društva u toku 2011. godine sa osvrtom na trenutno stanje u gradu Čakovcu što se tiče realizacije i nemogućnosti korištenja sredstava predviđenih za realizaciju programa iz proračuna grada Čakovca odnosno MO Ivanovec.

Bilo je riječi i o padu broja članova s obzirom na 2010. godinu i planovima i realizaciji istih u toku 2011. godine. Prema izvještaju blagajnika Dražena Jankovića, društvo je prihodovalo 97.116,43 kune, podmirena su sva dugovanja prema savezu i dobavljačima. Ukupni rashodi u toku godine iznosili su 97.008,23 kn, tako da je ostao pozitivni saldo od 108,20 kn na računu društva.

Najveća stavka rashoda bile su dvije natjecateljske ekipe koje su se natjecale u 2. hrvatskoj ligi i jedna u 2. međimurskoj ligi osvojile su zapažene rezultate osvajanjem 2. mjesta u 2. ŽL i 3. mjesta u 2. HL, između ostalog takmičar Zlatko Kračun je u majstorici upao među šest najboljih ribiča u Hrvatskoj i tako ostvario ulazak u reprezentaciju Hrvatske za 2012. godini. Šudrana Preloge poribljavala se u tri navrata tijekom 2011. godine, što natjecateljskom, što šaranskom ribom prema planu poribljavanja Sportsko ribolovnog saveza Međimurske županije.

Tijekom godine prodano je 125 ribolovnica i 155 članskih iskaznica za odrasle i 19 iskaznica za kadete. Prema mogućnostima nastavile su se aktivnosti uređenja, čišćenja i održavanja same staze uz jezero i okoliša ribičkog doma, gdje se uz ribičiju skupljaju sportaši rekreativci na malonogometnom igralištu i igralištu odbojke na pijesku. Plan je razvijati rekreacione aktivnosti svih zainteresiranih članova i mještana u organizaciji sportskih turnira i druženja djece koja uz ribički dom imaju dječje igralište.

Skupština je jednoglasno prihvatila izvješća svih komisija za 2011. godinu i dala razrešenje dužnosti staroj upravi i predsjedniku. Prije biranja novog predsjedništva i članova upravnog i nadzornog odbora predložen je amandman na statut društva kojim se uz predsjednika biraju i dva dopredsjednika pošto se proširuje program rada i djelovanja samog društva.

Na prijedlog stare uprave za predsjednika je predložen Ivan Blažeka te za dva dopredsjednika Siniša Novak i Dražen Janković, a za nove članove upravnog odbora predloženi su Blažeka Ivan, Dobša Antun, Toplek Branko, Halić Marijan, Novak Siniša, Dražen Janković, Preiner Vlado, Novak Nenad, Permozer Stjepan, Višnjić Drago, Višnjić Ivica, Rajter Stanko, Pletikapa Dušan, Buza Branimir, Šimunić Vlado. Za članove novog Nadzornog odbora predloženi su Hoblaj Denis, Živčec Viktor i Vrbanec Pavao. Skupština je glasanjem potvrdila novo rukovodstvo.

Primjedbe članova skupštine bile su upućene savezu na rad ribočuvarske službe koja bi po mišljenju članova morala biti obzirnija prema pravim ribičima i učinkovitija prema krivolovcima koji uzimaju sve veći mah na našim vodama, uz to stariji članovi “veterani” ribičije smatraju da bi trebali imati popuste i povlastice u cijeni godišnje karte za koju smatraju da je preskupa za umirovljenike, ogledaju se na primjer cijena karata na obali mora koja je čak i do tri puta jeftinija nego ovdje na slatkim vodama. Skupština je završila uz prigodni domjenak i druženje članova i gostiju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije