Rukometaši i košarkaši Međimurja te Centrometal upisali pobjede

Rukometaši i košarkaši Međimurja te Centrometal upisali pobjede

U 12. kolu prve odbojkaške lige Centrometal je u gostima pobijedio Rijeku 3:2. Po setovima rezultat je bio 25:18, 24:26, 17:25, 32:30 i 17:19. Više o susretu Centrometala čitajte niže.

U košarkaškoj A -2 ligi Međimurje je deklasiralo fenjeraša Grafičara 149:43.

U pripremnom rukometnom susretu Međimurje je pobijedilo Ivančicu 36:27. Poluvrijeme je bilo 18:16 za Čakovčane.

FOTO: NK Dinamo Palovec danas započeo sa pripremama

Odbojka: Velika pobjeda Centrometala u Rijeci


U susretu 12. kola 1.A lige odbojkaša Centrometal je u utakmici koja je trajala dva sata i pet minuta pobjedio u Rijeci istoimenog prvoligaša rezultatom 3:2, te time opravdao tvrdnje da sa ojačanom momčadi konkuriraju za prvih šest mjesta koja vode u doigravanje za prvaka.

Prije susreta Rijeka je bila četvrta sa 24 boda, dok je Centrometal bio sedmi sa 8 bodova zaostatka iza njih.

Susret je bolje otvorila Rijeka. Ipak Centrometal se držao ravnopravno do 16:15. Tada domaćin radi više uzastopnih poena, te sigurno dobiva set sa 25:18. U tom setu črečanski klub imao je problema sa servisom i prijemom, te nisu mogli zaustaviti najboljeg domaćeg igrača Pečenkovića.

U drugom set Centrometal je stalno vodio sa par poena prednosti. Odlično su tad igrali svi međimurski igrači, dobar je bio Kovač u napadu, Marin Posavec u bloku, ali je prednjačio Križanović. Bilo je tako do 22:19. Sa par pogrešaka gostiju Rijeka je uspjela izjednačiti i ušlo se u neizvjesnu završnicu.

Prvi do set lopte prolaskom u napadu Todorovića dolazi Centrometal. Nju ne koristi, ali nakon promjene dobiva i drugu šansu koju ipak koristi za konačnih 26:24.

U treći set osokoljeni Centrometal ušao je ugaranski. Poveli su Međimurci 4:0, pa 10:1 i 13:3. Sve je tad funkcioniralo odlično, Petran je dobro lovio servise, dok je Gotal koristio sve napadače. Kasnije je u jednom trenutku razlika smanjena na šest poena, ali i ovaj set ide na stranu Centrometala sa 25:17.

Odlično je krenuo Centrometal i u četvrtom setu povevši na početku 8:2. Međutim ta je prednost malo-pomalo kopnila. Pred kraj seta Riječani okreću 18:21 i prelaze u prvo vodstvo 22:21. Do prve meč lopte ipak dolazi Centrometal. Nju ne koristi, kao niti još jednu kasnije. Rijeka zatim ima također set loptu koju isto tako ne koristi.

Do kraja seta Centrometal je propustio još dvije meč lopte, a Rijeka iskoristila svoju ukupno treću za 32:30. Šteta jer je bilo puno prilika da se dobije ovaj set i da se kući odnesu tri boda.

Tie-break je bolje otvorio črečanski klub i poveo 4:1. Riječani su odmah sustigli i na promjeni strana imali prednost od dva poena kod 8:6. Nikako Centrometal nije uspjevao poravnati i ta je prednost bila do 14:12.

Tada Rijeka ne koristi dvije meč lopte i dolazi do poravnjanja 14:14. Imali su nakon toga Riječani još tri meč lopte koje su također propustili. Kod 17:17 Centrometal se dva puta odlično brani i napadima Tomice Posavca dolazi do vrijedne pobjede 19:17.

Ovom pobjedom Centrometal je skočio na željeno šesto mjesto prvenstvene ljestvice preskočivši Daruvar. Ovo je definitivno odličan uvod u proljetni dio prvenstva i najbolja pozivnica svima navijačima črečanskog kluba da dođu na naredne dvije domaće utakmice koje se igraju sljedećeg tjedna.

U 13. kolu već u četvrtak 19. siječnja u dvorani Aton igra se susjedski derbi protiv Varaždina. Ta utakmica započinje u 19:00 sati. Ovog su vikenda Varaždinci poraženi kod kuće 0:3 od Siska i time su pali na zadnje mjesto na ljestvici. Ipak opuštanja ne smije biti jer bi u suprotnom Varaždinci mogli biti nezgodan protivnik. Dva dana kasnije u Nedelišće dolazi i vodeća osječka Mursa. Ta se utakmica igra u subotu sa početkom u 18:00 sati.

RIJEKA – CENTROMETAL 2:3 (25:18, 24:26, 17:25, 32:30, 17:19)
Dvorana na Trsatu, gledatelja 150

Suci: Pavičić, Rajković

Rijeka: Lasić L., Krmpotić, Branković, Jurišić, Hrabrov, Pečenković, Dorić, Srdoč, Jugo, Lasić D., Jurčević, Cibić (trener Liverić)

Centrometal: Kovač, Palinkaš, Puđa, David, Vabec, Križanović, Harambašić, Todorović, T. Posavec, M. Posavec, Gotal, Petran (trener Kirić)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije