ODBOJKA

KUP HRVATSKE Centrometal preko drame petog seta do četvrtfinala

Odbojkaši Centrometala u gostima kod Rovinja igrali su susret osmine finala hrvatskog Kupa.

Nakon izjednačenog početka Centrometal je došao do dva poena prednosti kod 10:8. Dalje je set proticao tako da su gosti stalno imali dva-tri poena u svoju korist. No lošiji servis i prijem Međimuraca držao je Rovinj u igri. U završnicu se ušlo s 22:19 za goste. Kod 23:21 Centrometal prvo ne koristi kontru, a poen nakon toga je Vincek blokiran i rezultat je izjednačen. Na servis dolazi Zolota i s dva direktna poena na Lučiću donosi prvi set domaćinu 25:23.

Kao da je to uozbiljilo Međimurce jer su u drugi set ušli mnogo bolje i poveli 7:1. Počelo se bolje servirati, blok je proradio, ubrzo je 11:4. Još malo se ta prednost održavala. Tada je opet krenuo problem s prijemom i u jednom trenutku Rovinj je bio samo na minus dva. No ovaj put su centrometalovci puno bolje odigrali završnicu seta i s uvjerljivih 25:19 došli do poravnanja.

Treći set je dugo bilo poravnato. U drugoj polovici seta Centrometal je uglavnom održavao dva poena prednosti. Tako se i ušlo u završnicu s 23:21 za goste, isto kao i u prvom setu. I opet je isto završilo, domaći su bili odlučniji i hrabriji kad je bilo najbitnije. As servisom je Zolota opet donio set Rovinju 26:24.

Gosti su bili šokirani i Rovinj je u četvrtom setu poveo 7:3 i približio se pobjedi. No nije to potrajalo, neriješeno je već kod 10:10. Nakon toga Međimurci su još dodali gas i poveli 18:13. Prednost je bez problema održavana do kraja seta za konačnih 25:19.

U peti set bolje su ušli Istrijani, poveli dva razlike i to održali do promjene strana. Kad su poveli 9:6 već su bili jako blizu. No tada je proradio međimurski blok. Više domaći nisu mogli proći i poravnato je kod 9:9. Centrometal je poveo 11:10. Kod 12:12 do tada junak susreta veteran Zolota ispao je tragičar. Dva puta su ga izblokirali Vincek i Orešković i donijeli gostima dvije meč lopte. Prošli su potom Rovinjani, ali i Vincek i s 15:13 Centrometal je izborio plasman u četvrtfinale Kupa.

A protivnik će tamo biti osječki klub Mursa ili Željezničar koji svoju utakmicu igraju isto u četvrtak kasnije navečer. Centrometal je predložio da se ta utakmica igra već ove subote u Nedelišću od 15 sati. Hoće li biti tako znat će se sutra.

OK ROVINJ – OKM CENTROMETAL 2:3 (25:23, 19:25, 26:24, 19:25, 13:15)
Dvorana Gimnasium u Rovinju
Suci : Tota, Brozić (oba Rijeka)
Rovinj: Poropat, Janko, Gavrilov, Zolota, Fatorić, Bljaić, Matić, Sponza, Kenjar, Trani, Radovan, Predan
Centrometal: Vincek, Juras, Orešković, Martinko, Zelenika, Lučić, David, Ivan i Hrvoje Novak, Marciuš (trener Siniša Novak)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije