RIBOLOV

MEĐIMURSKI RIBOLOVNI SAVEZ Prodaja ribolovnih dozvola i članskih karata u laganom porastu

Uz strogo pridržavanje svih epidemioloških mjera u petak je održan upravni odbor Međimurskog ribolovnog saveza.

Tom prilikom obrađeno je šest točaka dnevnog reda i sve točke dnevnog reda su jednoglasno prihvaćene. Prva točka  odnosila se na prodaju ribolovnih dozvola i članskih karata za 2020. godinu.

Iz priloženog je utvrđeno da je prodaja ribolovnih dozvola  i članskih karata u laganom porastu u odnosu na prethodnu godinu. Druga točka odnosila se na određivanje visine članarina i cijena ribolovnih dozvola za 2021. godinu.

Treća točka bila je zamjena ribolovnih uvjerenja. U osam međimurskih centara u kojima se vršila zamjena ukupno je obrađeno-zamijenjeno 2500 ribolovnih uvjerenja.  S obzirom da nisu bili svi ribiči u mogućnosti napraviti zamjenu ribolovnih uvjerenja, Međimurski ribolovni savez odlučio se na kupnju 35 tableta. Svako ribolovno društvo će zadužit jedan tablet na kojem će biti instalirana aplikacija HŠRS-a s pomoću koje se provodi  zamjena ribolovnih uvjerenja.

Stručno osposobljene osobe Međimurskog ribolovnog saveza  će svatko društvo educirati o radu s tabletom i aplikacijom. Iduće kalendarske godine neće se moći vršit kupovina  godišnje ribolovne karte bez zamijenjenog ribolovnog uvjerenja. Isti tableti će se koristiti  i za kupovinu ribolovnih dozvola u 2021. godini, a  o čemu će društva dobiti naputak čim ministarstvo izradi aplikaciju.

Škola trenera je prilika koju su čekali desetljećima polako, ali sigurno, ‘ulazi u samo finale’. Međimurski ribolovni savez u suradnji  s HŠRS-om uspio je ublažiti kriterije koje je u početku propisao Fakultet za odgoj i obrazovanje iz Osijeka. Ono najvažnije je, da će se sva nastava izvodila online te će se dozvoliti upis s trogodišnjim srednjim zanimanjem-školom. Savez će iz redovne djelatnosti sufinancirati školovanje trenera-jedne osobe iz matičnog društva sa 50%  cijene školarine.

Sa svakim kandidatom će se potpisat ugovor gdje će se kandidat obvezati  na minimalno pet godina rada kao trener.  Informaciju o kandidatima ribolovna društva moraju u Savez dostaviti zaključno sa 25. studenoga 2020. godine.

Ribolovna voda Mičigen na korištenje i održavanje dodjeljuje se ribolovnom društvu Tvornica stočne hrane Čakovec. Napravljena je reorganizacija ribočuvarske službe u smislu racionalizacije i veće mobilnosti ribočuvara.  Plodovi takve reorganizacije vidljivi  i opipljivi su u obliku deset oduzetih mreža ukupne dužine veće od 500 metara, 30 komada leca-cugi i 2 vrše.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije