NOGOMET

DERBI 2. HNL Međimurje povelo protiv Opatije golovima Igreca i Havelke, Čovo strijelac na početku drugog dijela

Međimurje je u derbiju kola nakon turbulentnog tjedna i štrajka igrača dočekalo Opatiju.

Uoči susreta vrh tablice je bio zanimljiv. Hrvatski dragovoljac 22 boda pa Osijek II, Sesvete, Opatija i Međimurje po 19 bodova. S time da Opatija ima domaći susret manje od prošlog kola protiv Dugopolja zbog natopljenog terena.

Po uspješnosti u domaćim susretima Čakovčani su u samom vrhu. U šest utakmica na SRC Mladost imali su četiri pobjede i dva remija uz gol – razliku 16:9. Zanimljivo je da Opatija do ove utakmice nije imala gostujući poraz. Imali su četiri pobjede i jedan remi uz gol razliku 10:3 te su kao gosti najbolja drugoligaška ekipa.

TIJEK SUSRETA

‘9 GOOOOOL 1:0 Za Čakovčane je susret dobro počeo. Lopta dolazi na desnu stranu do samog Stjepana Igreca koji mirno prizemnu loptu šalje pored vratara i Čakovčani od 9. minuta imaju 1:0.

’11 Još jedna čakovečka prigoda, ali čakovečki napadač puca ravno u vratara Ivešu.

’15 Pokušaj Mijića na rubu kaznenog prostora, loše zahvaća loptu i lopta se odbija do vratara. Čakovčani kontroliraju posjed lopte i opasniji su pred protivničkim golom.

’18 GOOOOOL 2:0 Čakovčani nastavljaju pritiskom što je urodilo još jednim golom, ovog puta strijelac je Niko Havelka.

’22 Polovica poluvremena je za nama, Međimurje igra maestralno i efikasno, bijelih iz Opatije gotovo pa nema s loptom na čakovečkoj polovici. Opatija je u dosadašnjih pet gostovanja ukupno primila 3 gola, a sada su u dvadesetak minuta u Čakovcu primili dva.

’27 Pokušaj Ivana Mamića s nekih 20 metara od gola, pokušao je plasirati loptu koja odlazi uz stativu.

’30 Za nama je pola sata igre, Međimurje dominira trkački na terenu, kratak prekid zbog nezgodnog pada gostujućeg igrača.

’36 Dobar ubačaj s lijeve strane, Igrec je prekratak za preusmjeriti loptu u gol.

’38 Prvi pokušaj Opatije, udarac s više od 25 metara bezopasan i daleko od Jasenovićeva gola koji je bespolslen za sada na ovom susretu.

’45 Opatija je imala prekršaj na tridesetak metara od gola, ali udarac je bezopasan i poslužio je Jasenoviću za let i paradu da se malo zagrije, ali nije bilo potrebe za intervencijom. Završeno je prvo poluvrijeme čakovečkom prednošću od 2:0. Susret se igra bez gledatelja na stadionu, ali preko live streama utakmicu prati oko 450 gledatelja.
’46 GOOOOOL 3:0 Odmah na početku drugog dijela treći gol Čakovčana postignuo je Bruno Čovo. Trener Vincetić napravio je trostruku izmjenu i u igru su ušli Lovrić, Radošević i Kuzminski, a kod gostiju su ušli Pejanović i Bjelanović. Sad do kraja susreta treba odigrati smireno i mudro i tri boda ostat će u Čakovcu.

’50 Gosti imaju igrača manje nakon što je drugi žuti karton dobio Mohorovičić. Bespotrebno je napravio prekršaj na sredini terena. Čakovčani imaju idealnu situaciju od tri gola prednosti i igrača više.
’59 Međimurje je imalo slobodni udarac na nekih 27 metara od gola, neprecizan udarac.

’60 Kod gostiju je ušao Fumić. Opatija igra s jednim napadačem, Međimurje zadržava posjed lopte i kontrolira igru bez problema.
’67 Susret se primirio, uglavnom se igra na sredini terena. Gosti imaju korner na desnoj strani, udarac glavom lako primiruje čakovečki vratar.

’73 korner za Međimurje izveden je s lijeve strane pa su gosti to raščistili pa je uslijedio još jedan korner na toj strani. Loša čakovečka izvedba i gosti izlaze u kontru koja je prekinuta prekršajem i žutim kartonom u domaćim redovima. S nova tri boda i novom pobjedom koju polako možemo uknjižiti petnaestak minuta prije kraja Čakovčani imaju učinak od 22 boda i trenutno su drugi iza Hrvatskog dragovoljca koji ima 25 bodova nakon domaće pobjede nad Sesvetama 3:2. U narednom 13. kolu Čakovčani gostuju kod Dinama II u subotu u 13:30 sati.

’82 Najveća prigoda za Opatiju, udarac u korner usmjerava čakovečki vratar Jesenović.

’88 Gosti pokušavaju, imaju korner, ali ništa se nije dogodilo opasno po čakovečka vrata. Iako je Opatija s igračem manje visoko napadaju i pokušavaju doći do počasnog gola. Dojam je da je domaća ekipa stala i manje trče, očito je tjedan neredovitih treninga ostavio posljedice.

’90 Igra se sudačka nadoknada.

KRAJ UTAKMICE MEĐIMURJE – OPATIJA 3:0

Čestitke igračima Međimurja iza kojih je težak tjedan i treneru Goranu Vincetiću koji se uz ostale nedaće borio i s bolešću, ali je vodio ekipu na ovom susretu kao i do sada stojeći uz rub svog prostora.

Tijekom tjedna došlo je do vrhunca nezadovoljstva igrača teškim financijskim stanjem. Govori se o ozbiljnim stranim ulagačima, o eventualnom interesu unutar i van naše županije. Spominje se odlazak dosadašnjeg predsjednika Marijana Uršanića i sazivanja Skupštine, ali sve to malo znači igračima koji se trenutno nalaze u vrhu poretka, a očito imaju egzistencijalnih problema.

Nadamo se da će uskoro naći rješenje kako bi se klub stabilizirao i organizacijski i financijski jer je trenutno besmisleno voditi trku za Prvom HNL, a igrači su nezadovoljni svojim statusom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije