NK Graničar Kotoriba: Trener Robert Čižmešija o završetku prvenstva

NK Graničar Kotoriba: Trener Robert Čižmešija o završetku prvenstva

Deseto mjesto na tablici realni je rezultat
Ovu godinu NK Graničar iz Kotoribe zlatnim će slovima zabilježiti u klupsku povijesnicu. Klub koji je osnovan 1928. godine ostvario je odlične rezultate u svim kategorijama. Kadeti i juniori osvajači su Kupa Međimurskog nogometnog saveza, dok su seniori izborili finale Kupa i ostvarili toliko željeni plasman u III. HNL – sjever.

Tu su u vrlo jakoj konkurenciji od 16 ekipa na kraju jesenskog dijela sezone osvojili 10. mjesto i 16 bodova. Seniorski sastav u prva četiri kola vodio je Josip Piskač iz Varaždina.

Zbog loših početnih rezultata, Uprava i trener su se razišli, a na klupu je sjeo sportski direktor kluba i dugogodišnji sportski djelatnik Robert Čižmešija (47).

Nakon poraza u Kupu, cilj nam je bio zadržati momčad na okupu što nam se i ostvarilo. U zadnji tren ušli smo u treću ligu, nismo se pojačali igračkim kadrom što se kasnije odrazilo na rezultate. Na kraju jesenskog dijela zauzimamo 10. mjesto i prema postojećem stanju to je realan rezultat. Bodovni saldo, prema prikazanom na terenu, trebao je biti znatno veći, rekao je trener Kotoripčana Robert Čižmešija.


Naglasio je kako ova liga odgovara svim njihovim zahtjevima i mogućnostima što se očituje u zadovoljstvu Uprave kluba, navijača i cijelog mjesta. Prema njegovom mišljenju liga je vrlo kvalitetna, samo su jedna do dvije ekipe ispod nivoa ostalih, dok s druge strane ima više vrlo kvalitetnih momčadi i klubova koji su se prije natjecali u višim rangovima.

Čižmešija ističe kako je zastupljenost domaćeg igračkog kadra 85%, a problem su jedino vratari koje Kotoriba nema. Najavio je za proljeće pojačanje sa dva kvalitetna vezna igrača.

Ekipu krasi zajedništvo i volja za radom i treninzima, a k tome u prilog idu i uvjeti koje im je osigurao klub. Sve to je doprinijelo odličnim rezultatima. Moram istaknuti angažman svih igrača, a posebice mlađih iz razloga dodatnog i povećanog truda kod trenažnog procesa i volje za napretkom, rekao je o ekipi kotoripski trener.

Želja kluba, igrača i njega kao trenera u proljetnom dijelu je osiguranje stabilnosti u igri i rezultatima te ostvarenje plasmana u sredini tablice. Čižmešija s vremenom namjerava uključiti sve više domaćih mladih igrača koji bi se trebali nametnuti seniorskom sastavu čime bi se stvorila baza za još bolju ekipu i viši plasman u toj ligi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije