NOGOMET

GOLIJADA U ČAKOVCU Međimurje preokretom do pobjede protiv Junaka

Gledatelji su vidjeli čak sedam golova u susretu 2. HNL.

U 7. kolu 2. HNL Međimurje je pred stotinjak gledatelja u noćnom susretu na stadionu Mladosti u Čakovcu pobijedilo Junaka 4:3. Gosti su dva puta vodili, ali na kraju su se radovali crveno-crni.

U 18. minuti prigoda Junaka kada Jandrek bježi po lijevoj strani, ali domaći vratar Jesenović pravovremeno izlazi i baca se gostujućem napadaču u noge. U 21. minuti ipak je 0:1. Glavina gubi loptu koja dolazi do lijeve strame do samog Jandreka koji su prizemnim točnim udarcem sprema uz stativu u mrežu.
U 27. minuti Brcković glavom šalje loptu prema golu, ali ispriječila se stativa. U 35. minuti je 1:1. Lijepa akcija Čakovčana koju golom zaključuje Havelka. Isti igrač je strijelac u 43. minuti za 2:1. Gosti imaju korner i nakon odbijene lopte njihov se igrač spetljao i poskliznuo i kreće čakovečka kontra. Đurak je bio u solo prodoru, no njegov pokušaj sprečava gostujući vratar Runje. Lopta dolazi do Havelke koji šalje visoku loptu, vratar ju je čak uspio odbiti, ali ju je samo preusmjerio u mrežu.
Odmah na početku drugog dijela Havelka ima veliku prigodnu koju ne koristi, a dojma smo da glavni sudac nije sudio očiti kazneni udarac za Čakovčane. Već u 49. minuti je 1:1. Gosti su u napadu, Jesenović uz pomoć stative brani, no odbijenu loptu u mrežu posprema Jenjić. U idućoj minuti lijepa prigoda za Havelku, no umjesto da lopta završi u mreži on u glavnu pogađa nekog od sinjskih igrača.
Šok u 58. minuti. Jandrek s lijeve strane u kaznenom prostoru prima loptu, odlično mjeri suprotni gornji kut našeg vratara i lopte je u mreži pod prečkom za 2:3. Eurogol koji mami uzdahe s tribina.

No ubrzo se vraćaju Čakovčani. U 66. minuti probijena je lijeva strana, a Mijić dobru ubačenu loptu posprema na pravo mjesto za 3:3. U 75. minuti Marciuš šalje loptu s desne strane na drugu stativu gdje ju Glavina iz neposredne blizine posprema u mrežu za slavlje domaćina 4:3. Do kraja susreta bilo je još šok terapija kada su Čakovčani postignuli gol pa je bilo zaleđe ili kada su se gosti našli u prigodi za izjednačenje, ali promjena više nije bilo.

Goran Vincetić: ‘ Oni koji nisu došli mogu žaliti što nisu pogledali ovu utakmicu’

Trener Međimurja Goran Vincetić je nakon susreta rekao: ‘Hvala gledateljima koji su nas podržali i pomogli nam doći do pobjede. Oni koji nisu došli mogu žaliti što nisu pogledali ovu utakmicu. Ovo je primjer utakmice kakvu želim da mi igramo. Rezultat može biti na njihovu stranu, može biti na našu stranu, vjerujem da će više puta biti na našu stranu. Volim ovakve utakmice, nas to puni adrenalinom. U svakom slučaju prezadovoljan sam reakcijom igrača koji su ušli s klupe i to nam pokazuje da imamo veliku širinu i izvukli su utakmicu. Već u srijedu igramo kod Dugopolja, bit će to još jedna sigurno teška utakmica, ali mi idemo i tamo po tri boda.’  

Ivan Punoš: ‘Poveli smo, ali nismo izdržali pritisak domaćina’

Trener Junaka Ivan Punoš kratko je rekao: ‘Efikasan susret sa sedam golova, lijep je svaki pogodak. Ovo je dokaz koliko smo energetski iscrpljeni svi igrači u ovom ritmu natjecanja. Vratili smo se i poveli na 3:2, ali nismo izdržali pritisak domaćina.’

Vika zbog ulaznica

Prilikom dolaska na stadion desetak starijih navijača Međimurja negodovalo je zbog cijene ulaznice od 50 kuna i vikalo kako nije u redu da kao dugogodišnji navijači čakovečkog kluba ne mogu na tribine s godišnjom ulaznicom od prošle godine. Obratili su se piscu ovih redaka s glasnom zamolbom da napišem par redaka o tome što sam i upravo napravio, ali nisam prava osoba za rješavanje tog problema pa se nadam da će ti ljudi i NK Međimurje naći način kako da oni i dalje budu na tribinama podrška našem klubu. Jedan od modela svakako je više različitih cjenovnih kategorija godišnjih ulaznica gdje bi primjerice godišnje ulaznice za umirovljenike i učenike mogle biti povoljnije. Nadamo se da će problem biti riješen već do iduće utakmice na obostranu korist.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije