Košarka: Međimurju gradski derbi

Košarka: Međimurju gradski derbi

U 11. kolu A-2 lige košarkaši Međimurja pobijedili su Čakovec 70:66. Prvi dio završio je 21:17 za Međimurje, na poluvrijeme se odlazi rezultatom 37:36. Na početku posljednje četvrtine bilo je 54:45. Minutu i pola prije kraja susreta bilo je 67:63.

Čakovec je imao napad i otvoreni šut za tricu kojeg su promašili. Međimurje nakon toga promašuje oba slobodna bacanja. S druge strane prekršaj za Čakovec i jedno pogođeno bacanje za 67:64. Nakon toga prekršaj za Međimurje i oba pogođena slobodna bacanja pa je rezultat 69:64.

Čakovec je u žurbi, ne koristi ni idući napad. Međimurje odlazi na 70:64 još jednim pogotkom iz slobodnog bacanja, a Čakovec smanjuje za konačnih 70:66.

Trener Međimurja Roko Sorić rekao da je ekipa u posljednjih mjesec dana odigrala puno susreta, da je polako došlo do zasićenja. Gradski derbiji uvijek su bili tvrdi i i neizvjesni, pa je i ovaj bio takav.

Trener Čakovca Bruno Kovačević čestitao je Međimurju na pobjedi. Naglasio je da ima mladu ekipu s puno studenata pa se mogu okupiti samo petkom na treningu na kojem mogu odraditi neke taktičke zamisli.

Još je naglasio da bi bilo dobro za međimursku košarku da uprave sjednu zajedno te da se napravi ekipa koji bi mogla konkurirati za prvu ligu. Košarkaši će imati vrlo kratak odmor jer već prvog vikenda u siječnju nastavljaju s prvenstvom.

Rudar danas dočekuje u Murskom Središću Vindiju s početkom u 19:00 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije