Nogometni klub Međimurje diše na škrge

Nogometni klub Međimurje diše na škrge

Na konferenciji za novinare u Nogometnom klubu Međimurje Stjepan Hamonajec se osvrnuo na aktualnu situaciju u klubu.

Iza kluba je jedna od najtežih godina. Nasljeđa iz prošlosti i 1. HNL veliki su uteg kubu. Hamonajec više nije zaposlenik kluba, no ostat će na ovoj poziciji od kraja preoblikovanja ili dok se ne nađe druga adekvatna osoba.

Dvojica profesionalca uz njega u klubu bili su Miljenko Dovečer i Dragutin Miholček koji su u posljednje tri godine primili minimalna financijska sredstva.

Nakon odlaska uprave iz Zagreba sve je palo na leđa dva – tri čovjeka u klubu. Usprkos malim sredstvima sponzorima i županije smanjene su obaveze i dugovi za oko 100.000 eura.

Hamonajec je uz ostalo još dodao:

Klub diše na škrge. Ako se nešto ne promijeni neće nastaviti djelovati. Davanja za suce i delegate su oko 150.000 kuna. U proljetnom dijelu prvenstva se očekuju i tri putovanja u Dalmaciju što će biti dodatni financijski izdatak. Predsjednik kluba Marijan Uršanić nije ovdje jer je bolestan, ali razgovara s potencijalnim članovima Skupštine. Ima naznaka iz grada da bi mogli više pomoći. U 2011. godini nije sklopljen ni jedan ugovor, nema na žalost ni stipendijskih ugovora. Radit će se i nadalje kako će se moći. S trenerovim radom smo trenutno zadovoljni. Nismo trebali biti posljednji na tablici jer smo drastično oštećeni u dva domaća susreta gdje smo izgubili 5- 6 bodova. Na proljeće nas čeka osam domaćih utakmica i vjerujem da možemo biti bolji.

Radi se i dalje na preoblikovanju kluba, iako ima naznaka da bi se zakon mogao ukinuti. Klub je od Zajednice tijekom godine dobio 47.000 kuna, a samo za suce je trebalo 71.000 kuna.

Spomenuta je i mogućnost za koju se zalaže i Hamonajec da budu dvije druge lige jer se po utakmici za suce izdvaja i po 10.000 kuna, dolaze ljudi iz Metkovića i Osijeka, a prodaje se tek po 50 – 60 karata.

Okupljanje i početak priprema za proljetni dio sezone bit će sredinom siječnja.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije