Košarka: Vrhunac prvog dijela sezone

Košarka: Vrhunac prvog dijela sezone

U susretu košarkaškog kupa Kremšimira Ćosića Međimurje danas (subota, 20:30 sati u dvorani 2. osnovne škole u Čakovcu) dočekuje prvoligaša Alkara iz Sinja. Đorđe Gaćeša, predsjednik Košarkaškog kluba Međimurje, najavljuje susret i poziva gledatelje da pomognu čakovečkim košarkašima.

eMedjimurje: Kakva je atmosfera u košarkaškom klubu Međimurje uoči susreta s Alkarom?

Gaćeša: Nastavlja se euroligaški ritam košarkaša Međimurja, nakon uspješno apsolviranog kup susreta prošle srijede protiv Gorice te prvenstvenih pobjeda u subotu protiv Radnika te protiv Mladosti u Đurđevcu stiže možda i vrhunac prvog dijela sezone, susret 16-ine finala Kupa Krešimira Ćosića s ekipom Alkara iz Sinja.

Ovo je rival s kojim je tijekom 20 sezona hrvatskih liga bilo dosta okršaja bilo u jedinstvenoj drugoj ligi bilo u kvalifikacijama.

eMedjimurje: Koliko poznajete ekipu Alkara?

Gaćeša: Jedna je poveznica između sinjske i čakovečke košarke, a to je Davor Vučković Max koji nakon sezona provedenih u Alkaru jednu od svojih zadnjih igračkih sezona odigra u tadašnjem KK Čakovcu, a također je vodio ekipu Vajde u kvalifikacijama za 1. ligu.

Alkar u ovom trenutku zauzima pretposljednje mjesto na tablici prvoligaša s omjerom 4-6, s istim omjerom kao Sonik-Puntamika, a ispred njih je pet ekipa s omjerom 5-5, što znači da i nije u tako lošem položaju koliko bi se to dalo isčitati iz same pozicije na tablici.

eMedjimurje: Tko im je trener, koga se treba paziti u ekipi Alkara?

Gaćeša: Tijekom sezone promijenili su trenera Poljaka koji ih je uveo u 1. ligu. Ekipa je dobro izbalansirana od domaćih igrača te mladih Anzulovića i Rogića koji su im se priključili iz zagrebačkih klubova.

Predvodi ih Željko Župić koji ima bogato međunarodno iskustvo od nekoliko sezona u Grčkoj. Poznati su po agresivnoj igri i velikom broju šuteva za tri poena uz solidnu realizaciju.

eMedjimurje: Vjerujemo da će biti potrebna podrška tribina?

Gaćeša: Međimurje dočekuje Alkara na krilima dosadašnjih rezultata i niza 16 pobjeda u službenim utakmicama. Problem predstavlja duža stanka kapetana Maria Novaka Mede zbog bolesti te najvećeg ovosezonskog pojačanja Danijela Krajačića zbog ozljede i njihov nastup je pod upitnikom.

No kao i u dosadašnjem dijelu sezone ekipa je spremna pružiti maksimum bez obzira na sve probleme i pokazati da s pravom ove sezone ima postavljene visoke ciljeve pred sobom. Pozivam sve ljubitelje košarke u dvoranu 2. osnovne škole u subotu u 20.30 da svojim navijanjem podrže naše dečke i prisustvuju jednom uzbudljivom košarkaškom događaju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije