ATLETIKA

SVETI JURAJ NA BREGU Četvrti trail u spomen na Stjepana Koraja

Utrka u spomen na Stjepana Koraja, tragično preminulog predsjednika AK Međimurje održat će se četvrtu godinu zaredom. Njegovo srce prestalo je kucati 17. lipnja 2017. godine na polumaratonskoj utrci u Fužinama pa se od te godine u kolovozu održava utrka koju je Koraj sa svojim suradnicima planirao, ali je na žalost nije doživio. Stjepan Koraj je rođen u Lopatincu, a za svoje se utrke i najbolje rezultate pripremao upravo na stazama kojima će se trčati po četvrti puta, u subotu 22. kolovoza.

Trail Sveti Juraj na Bregu & Memorijal Stjepan Koraj ove će godine imati u programu glavnu utrku na 12 km te utrku građana na 4 km. Start i cilj bit će kao i prijašnjih godina na prostoru PG Geler Mali Mihaljevec.

Uz AK Međimurje kao organizatora utrku će podržati i Općina Sveti Juraj na Bregu koja će biti glavni pokrovitelj, a u provedbi će sudjelovati i Udruga Sport za sve Sveti Juraj na Bregu, Vatrogasne postrojbe Općine Sveti Juraj na Bregu, Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec te Hrvatska gorska službe spašavanja – stanica Čakovec.

Prijave su moguće putem web stranice organizatora Atletskog kluba Međimurje Čakovec – www.akm.hr, na kojoj treba popuniti on-line obrazac, a prijave će biti moguće i na dan utrke do samoga starta.

Posebnost utrke je što će se osim proglašenja najboljih trkača po kategorijama, u ukupnom poretku na obje trke, 12 i 4 km, podijeliti i praktične nagrade za pet najboljih na način da se postignuti rezultat množi s koeficijentom za pripadajuću starosnu kategoriju. Na taj način na proglašenju će se istovremeno naći mlađi i stariji natjecatelji a prednost će donijeti dobar rezultat ali i što veći broj godina.

Organizatori su ove godine predvidjeli i utrku za najmlađe pa će rođeni 2009. i mlađi trčati 400 m a rođeni 2013. i mlađi 200 m. Start ovih utrka je u 16,30, a prijave na licu mjesta.

>>> Raspis utrke

RASPORED NATJECANJA:
od 15,00 … prijave, podizanje startnih paketa i uplata startnine
16,30 … Start utrke na 200 m za limačice i limače 2013. i mlađe
16,35 … Start utrke  na 400 m za limačice i limače 2009. i mlađe
16,45 … Proglašenje utrka za limačice i limače
16,50 … Start utrke na 4 km
17,00 … Start utrke na 12 km   
18,30 … Proglašenja na 4 i 12 km

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije