VELIKO FINALE

VIDEO Polet (SMnM) prije 18 godina osvojio kup, ove godine u finalu susjedski derbi Rudara i Poleta

Rudar do sada nije uspio osvojiti kup, dok ga je Polet osvojio prije 18 godina. Objavili su i sažetak finalne utakmice

Danas je u Murskom Središću na rasporedu prva finalna utakmica Međimurskog Kupa između Rudara i Poleta iz Svetog Martina na Muri. Sraz susjeda, sportskih prijatelja, ali na terenu ljutih rivala zasigurno će posjetiti veliki broj gledatelja.

Rudar do sada nije uspio osvojiti kup, dok ga je Polet osvojio prije 18 godina, u sezoni 2001./2002. i to protiv tadašnjeg NK Auto-Mikolaj iz Krištanovca. Zanimljive informacije o tome objavili su na svojoj Facebook stranici.

– Svoje prvo i jedino finale Kupa Međimurja u povijesti kluba seniorska momčad Poleta je izborila u sezoni 2001/2002. U tadašnjem finalu igranom na SRC Mladost u Čakovcu, bili su bolji od NK Auto-Mikolaj iz Krištanovca i zabilježili jedan od najvećih uspjeha u povijesti kluba. Tada su se natjecali u 4. Hrvatskoj nogometnoj ligi – Međimurje.

U toj sezoni Kupa Međimurja odigrana je i jedna od najvećih utakmica u povijesti kluba. U četvrtfinalu je u Sveti Martin na Muri stigla momčad tadašnjeg hrvatskog prvoligaša NK Čakovec. Činjenica da su gosti u toj utakmici nastupili u kombiniranom sastavu ne umanjuje veličinu potpuno zasluženog prolaza u daljnju fazu natjecanja. Pobjeda protiv hrvatskog prvoligaša u službenoj utakmici zasigurno spada među najveće pobjede kluba ikad.

Sjajna generacija svetomartinskih nogometaša osvajanjem Kupa Međimurja 2002. godine potvrdila je svoju vrijednost i zlatnim slovima se upisala u povijest kluba. Može li današnja momčad, koja je posljednjih godina donijela mnogo radosti navijačima, ponoviti uspjeh iz 2002. godine i u klupske vitrine vratiti dugo čekani trofej saznat ćemo u dvije finalne utakmice protiv NK Rudar iz Murskog Središća koje su na rasporedu 8.8. u Murskom Središću i 15.8. u Svetom Martinu na Muri – napisali su iz Poleta na svojoj Facebook stranici.

Objavili su i sažetak finalne utakmice, možete ga pogledati u nastavku.

– Zasigurno će biti ovo za gledatelje praznik nogometa, dok su po meni gosti lagani favoriti utakmice, ali u Kupu se može sve dogoditi i vjerujem da ćemo odigrati kvalitetnu utakmicu samim time ostvariti i pozitivan rezultat, a osobno bio bih zadovoljan da utakmica završi neriješenim rezultatom – rekao je Dražen Škvorc, trener Rudara.

– Veselimo se finalu i utakmici protiv naših susjeda koje cijenimo, respektiramo i poznajemo njihovu kvalitetu. Znamo da su posebno kvalitetni u napadačkom dijelu i tu ćemo obratiti posebnu pozornost. Igrat ćemo našu igru kao da se igra jedna utakmica, dati sve od sebe i nakon nje razmišljati o uzvratu. Vjerujem u svoje igrače te da ćemo ostvariti pozitivan rezultat – kaže uoči susreta Mario Kovačević, trener Poleta.

Utakmica se igra u subotu s početkom u 17:30 sati. Utakmicu sudi Damir Klarić, a pomoćnici su mu Matija Filipić Boris Jakovljev, dok je delegat Slavko Novak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije