USPJEŠAN MLADIĆ S ČAKOVEČKOG JUGA

VIDEO I FOTO Svi se dive igrama Petra Sklepića – on je najbolji međimurski rukometaš

Za sebe voli reći kako je dijete čakovečkog Juga i da je od tamo 'putovao' na gotovo svakodnevnu stručnu rukometnu edukaciju

Naš portal je smatrao shodnim objaviti video-priču, isječke iz sporta i rada Petra Sklepića, sportaša koji je na razini Međimurskog rukometnog saveza izabran za rukometaša 2019. godine.

Izbor je održan, ali svečanost proglašenje zbog pandemije koronavirusa nije, pa držimo neka ovaj prilog bude ta svečanost. Svečanost je bila i druženje s Petrom izuzetno elokventnim mladićem, velikim sportašom i čovjekom kakvog bi svaka sportska i radna sredina morala poželjeti.

Petar rukomet igraš od svoje 10 godine prošavši “kroz ruke”, a što voli isticati trenera: Darka Danie, Davora Varge, Antonia Anđela, Ivice  Hačeka, Željka Anića, Alana Belka, Saše Kučeka, Željka Čagalja i Josipa Borkovića.

Za sebe voli reći kako je dijete čakovečkog Juga i da je od tamo “putovao” na gotovo svakodnevnu stručnu rukometnu edukaciju.

Igra na poziciji pivota, iako je počeo kao vanjski (srednji i lijevi). U prošloj sezoni najbolji strijelac kluba, dešnjak, najdraži šut – trčati u kontru i pun “šus” ispod golmana od poda pod gredu. 

Iako je prije trenirao nogomet – prebacio se na rukomet i više se nije vratio nogometu. Na rukomet ga nagovorila i njegova draga majka.

Završio je preddiplomski stručni studij menadžment turizma na MEV-u. Trenutačno radi u Turističkoj zajednici Grada Čakovca kao informator i promotor u Turističkom uredu. Jako je zadovoljan poslom, cijeni uspješnu radnu okolinu.

– Pomoćnica direktora Boška Ban Vlahek stvorila je okružje koje potiče na kreativnost, rad i uspjeh s toga s veseljem ide na posao – istaknut će u svakoj prilici.

O Petrovom rukometnom putu i znanju rekao je izbor, a što je danas vrijedno spomenuti, o Petru kao djelatniku Ureda njegova će “šefica” reći:

– Borbenost, zajedništvo, znanje i upornost odlike su Petra. Uredski kolega, ali prije svega prijatelj, iskren i pošten.

Ima li ljepših odlika?

U slaganju mozaika o Petru Sklepiću pomogao nam je eminentni sportski novinar Tomica Jakopec. Čovjek koji je živo vrelo za drugu stranu medalja međimurskih sportaša.

– S djevojkom, Elom Martinčević je četiri godine. Anegdota ima toliko da ne stanu u jednu knjigu, a kamoli u kratki tekst. Prijatelji na njemu cijene iskrenost, požrtvovnost, skromnost i zarazan osmijeh na licu. O sebi kaže da mu je najdraža vrlina požrtvovnost, nikad se ne predaje – napisao nam je Tomica i dodaje kako Petar za  MRK Čakovec kaže da ima veliki potencijal i smatra da Čakovec zaslužuje opet biti jedan od ključnih rukometna centara u Hrvatskoj.

Potpisat ćemo Tomičine riječi i dodati kako bi željeli, a što nije isključeno, da Petrove sportske želje padnu na plodno tlo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije