ATON

ZAJEDNICA SPORTOVA Mato Kljajić dobio jednoglasnu podršku za novi mandat predsjednika

U Atonu u Nedelišću održana je Izborna skupština Zajednice sportskih saveza i udruga Međimurske županije.

Od 33 skupštinara nazočno je bilo njih 30. Jedini kandidat za predsjednika bio je Mato Kljajić, dosadašnji predsjednik. On je dobio jednoglasnu podršku svih predstavnika.

Za dopredsjednike su izabrani Mario Vukoja i Zoran Pfeifer, a ostali članovi Izvršnog odbora su Bojan Ružić, Anđelko Crnčec, Danica Korunić, Ivan Horvat, Adriano Marciuš, Danijel Perčić, Jadranko Kirić i Darko Jambrović.
Nadzorni odbor čine Matija Horvat kao predsjednik te Josip Freiler i Tea Kolarić. Predstavnik u Hrvatskom olimpijskom odboru bit će Mario Vukoja.
MATO KLJAJIĆ: ‘UVIJEK SMO NA RASPOLAGANJU SVIM SPORTAŠIMA NAŠE ŽUPANIJE’

Nakon Skupštine porazgovarali smo s bivšim i budućim predsjednikom Matom Kljajićem koji nam je rekao: ‘Ovo danas glasovanje na Skupštini i ova podrška govori dosta toga. Dobili smo podršku i za proteklo razdoblje koje smo odradili i za budući mandat meni i mojim kolegama. Odradili smo dosta dobrih stvari vezano za sport u našoj županiji i idemo dalje skoro u istom sastavu u iduće mandatno razdoblje od četiri godine.

U proteklom mandatu bilo je i problema i svega, ali bilo je i uspješno. Ono što je meni drago da smo uvijek na raspolaganju svim sportašima naše županije. Sportaši, udruge i strukovni savezi vide da smo im uvijek tu i dajemo sve od sebe. Ono što je najbitnije su financije, novaca je uvijek malo, međutim ono što podijelimo trudimo se da bude korektno, pravedno i transparentno. Tu smo napravili maksimalno korektan posao.’

S obzirom na aktualno stanje ove godine financija bi moglo biti manje o čemu Kljajić dodaje: ‘Na žalost ova godina nije baš krenula dobro. Pandemija je posebno pogodila nas sportaše koji smo ostali doma zatvoreni. Nismo mogli ni na terene ni u dvorane i to je ono što je veliki hendikep za sportaše.

To je strašna stvar, međutim ne samo to, nego ćemo ostati bez određenih sredstava. Sigurno da će općine, gradovi i županija koja nama daje sredstva iz proračuna za funkcioniranje vjerojatno biti određenih smanjenja. Nemamo još informaciju koliko će to biti.

Naglašavamo stalno da je važno da smo zdravi i da ostanemo zdravi, a bit će i sporta i novca i sredstava. Pokrit ćemo se onoliko koliko možemo i koliko imamo. Pozivamo udruge na razumijevanje, definitivno neće biti lako ovu godinu izgurati do kraja. Sigurno da situacija nije dobra, ali mi sportaši smo žilavi i uvijek smo izdržali i pobijedili sve probleme i nedaće. Tako ćemo i u 2020. godini uz nadu da je pandemija iza nas i da toga više ne bude. Nekako ćemo se snaći, bit će teško, ali preživjet ćemo.’

Još smo pitali Kljajića kako uspijeva kombinirati mjesto predsjednika Zajednice sportova, predsjednika Međimurskog nogometnog saveza, člana Izvršnog odbora HNS-a, svoj posao i obitelj: ‘Dosta puta razmišljam iskreno treba mi li sve ovo? Kad ste predsjednik uvijek ste krivi. Ako nešto ne valja vi ste krivi, ako je dobro svi su zaslužni. Nije laka funkcija, vrlo je odgovorna.

Međutim kad dođete među skupštinare iz cijele županije i kad vidite tu podršku ja bih rekao da dobijete novu snagu za nešto dalje i nešto više. Godine polako idu, mislim da svake godine nešto naučim i svaki put znam nešto malo više. Mišljenja dok mogu dati sportu u županiji i dok me ljudi hoću ja sam tu na raspolaganju. Sport volim, sport živim, to je moj stil života. Kad govorim o poslu tvrtka je dobro, radi se dobro i uspješno i dok je zdravlja ja ću sportu davati maksimum od sebe.’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije