STOLNI TENIS

LIGE SE NEĆE NASTAVITI Za Hodošan i prvoligaše završena sezona

Na sjednici održanoj u petak Izvršni odbor Hrvatskoga stolnoteniskog saveza se povinovao volji većine klubova čije se ekipe natječu u ligama pod njegovom ingerencijom i zbog pandemije Covida-19 prekinuo sezonu.

Na taj način u HEP Superligama prvaci su varaždinski STARR u muškoj i Dr. Časl iz Zagreba u ženskoj konkurenciji, kojima su to treća, odnosno peta uzastopna titula. U ligi za igračice naš Hodošan je do prekida bio na osmoj poziciji i već prije prekida gotovo osigurao ostanak u ligi, a sad je članstvo i potpuno sigurno budući da nitko neće ispasti.

Lige će se zbog toga u idućoj sezoni igrati s po dvanaest sastava, po deset sadašnjih i pobjednici svake od 1. Hrvatskih liga, istok i zapad, čija se prvenstva za ovu sezonu također prekidaju. Na žalost, među prvacima nema nikoga od naših klubova, jer su u muškoj ligi Mihovljan treći, MSTC Čakovec četvrti i Putjane sedme, a u ženskoj Šenkovčanke pete, a Mihovljančanke sedme.

Lige se, dakle, neće nastaviti, ali se zato planiraju ekipna prvenstva Hrvatske za mlađe kategorije, koja bi se igrala krajem lipnja, i završnica Hrvatskoga kupa, koja bi se trebala odigrati do kraja sezone, negdje sredinom rujna. Važna za igrače, odnosno igračice koji žele promijeniti klub je i odluka da svoju namjeru moraju najaviti od 11. do 31. srpnja, nakon čega prijelazni rok traje od 1. do 17. kolovoza.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije