Rukomet: Čakovec nekad utvrda, danas za goste pravi Eldorado

Rukomet: Čakovec nekad utvrda, danas za goste pravi Eldorado

RK Međimurje od +6 do -6

Rukometaši Međimurja poraženi su pred dvjestotinjak gledatelja u dvorani Graditeljske škole u Čakovcu od Spačve iz Vinkovaca 27:33.

Početne 23 minute Čakovčani su odigrali maestralno i poveli su 14:8. I to bi bilo to, do poluvremena je rezultat bio 14:13. U 40. je već 19:22. Bilo je očito da snaga kopni ili je već okopnila, da su noge preteške, da igrači Spačve jedan na jedan prolaze kada žele i kako žele pa i nije bilo neke nade u samoj završnici.

Vinkovački rukometaši susret su rutinirano priveli kraju i slavili 27:33.

Kod Čakovčana najefikasniji su bili Zadravec i Krajner s 5 golova, Martinčević i Martinjak zabili su po 4, Barić 3, Mišević i Petek po 2 te Matić i Budiša po gol. Matučec je zaustavio 8 lopti, a Logožar 4.

S obzirom na brzinu, eksplozivnost, pokretljivost i kvalitetu čakovečke obrane puno su i obranili. Kod Vinkovčana Kuže je zabio 13 golova, a vratar Juzbašić obranio 22 lopte. Slijedi gostovanje kod Splita, pa domaći susret s Varteksom koji će osim epiteta lokalnog derbija nositi onaj epski dio biti ili ne biti s obzirom da oba kluba tabore na dnu dna naše lige.

Belko: Čisto amaterski klub

Nakon susret trener Čakovčana Alan Belko samo je potvrdio ono što je bilo očito na terenu. Zbog netreniranja može se odigrati možda trećina utakmica dok se ima snage, a nakon toga se stane. Bez rada se ne može postići nekakav rezultat. Ostat će u klubu dok uprava misli da može nekako pomoći.

Trener Vinkovčana rekao je da je odgledao susret Međimurja s Kaštelom, znao je da Čakovčani nemaju širinu klupe, da se ne trenira i zato su rutiniranom igrom u drugom dijelu lagano došli do bodova. Čakovec je nekoć bio utvrda iz koje je rijetko tko odlazio s bodovima, a danas je pravi Eldorado za sve koji dolaze u Međimurje.

Sedam navijača, bubanj i laser

U dvorani se sakupilo dvjestotinjak gledatelja, no samo je sedam veličanstvenih bilo navijački raspoloženo. Imali su i bubanj i davali su našim igračima kakvu – takvu bučnu podršku. Jedan između njih imao je i zeleni laser kojim je nastojao ometati protivničkog vratara i suce. U jednom trenutku suci su zbog tog lasera prekinuli susret, a službeni je spiker zatražio da se laser više ne koristi. Naravno, uzalud.

Malo o sucima: Tko ih je baš sad deligirao u Čakovec!?

Pobjeda Vinkovčana je neupitna, no suci su uspjeli skrenuti pozornost na sebe. U nekoliko navrata se dogodilo da su čakovečki ili varaždinski igrači bili van terena u posjedu lopte, ali suci se nisu oglašavali. Kad se to dogodilo točno pred čakovečkom klupom naši su na klupi poludjeli kako sudac to ne vidi, ali suci su ostali mrtvi hladni što se naši uopće uzbuđuju. U jednoj prigodi čakovečkog napada lopta se odbija od vinkovačke obrane. Lopta se već nalazila u korneru, no vratar koji se bacio za njom uspio ju je ”spasiti” i dosuđena je lopta za Spačvu. Koja lopta možda i nije presudna, ali ovakvo suđenje izaziva burne reakcije na parketu i smijeh na tribini.

Brojke na dresovima vinkovačkog i čakovečkog igrača

Još je nejasno zašto je sudački dvojac dopustio da nekoliko vinkovačkih rukometaša nosi dresove bez brojki, tj. brojke su nevidljive nakon tko zna koliko pranja majica. Kao točka na i sudačkog dvojca naravno da se spominjala njihova teritorijalna povezanost s Varaždinom, a kako su Međimurje i Varteks na dnu tablice ne treba baš biti mudrac da se zapitamo tko ih je i zašto delegirao baš sada u Čakovec.

Bez i jedne reklame

U neka ne tako davna vremena oko terena tijekom rukometnih susreta bile su razne reklame sponzora koji su pratili klub. Na sadašnjim utakmicama može se vidjeti da panoi ostaju prazni. Novaca nema niotkuda za rukometaše Međimurja.

 

Od lošeg uvijek može još – gore…

U posljednjem Glasniku Premijer lige uz naš klub stoji vijest:” Zbog neisplate troškova službenih osoba na utakmici 7. Kola Premijer lige između RK Međimurje i RK Marina Kaštela koja je odigrana 23.10.2011., temeljem odredaba članka 25. Propozicija natjecanja HRS-a, kažnjavam RK “Međimurje ” kaznom od 1.000,00 kn. Prva opomena.” Hoće li se uskoro ponoviti priča sa suspenzijom?

2. HRL za žene: Zrinski pobijedio Brod Gymnasium

U 2. HRL za žene Zrinski je pobijedio Brod Gymnasium 27:23. U 3. HRL sjever za žene Prelog je bio bolji od Gradine 31:28, dok je Čakovec poražen od druge ekipe Koke 26:40.

Kod rukometaša Nedelišće je bilo bolje od Daruvara 43:32, a Info Star je slavio u gostima kod Velikog Trojstva 44:33.

U 2. HRL sjever rukometaši Preloga poraženi su u gostima od lidera Slatine 38:31. Prelog je na tablici 3. s 11 bodova, a u 10. kolu dočekuje Ivansku koja je 4. s 11 bodova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije