Završila jesenska biciklistička “XC liga Ksajpa”

Završila jesenska biciklistička “XC liga Ksajpa”

U subotu, 29. listopada 2011. godine završena je jesenska “XC liga Ksajpa” po već podosta prohladnom i pomalo tmurnom vremenu. No, unatoč pravom jesenskom vremenu, na startu u 16 sati na posljednjem 4. kolu, se skupilo nešto manje natjecatelja nego inače, ali dovoljno da trka bude zanimljiva.

U ukupnom poredku moglo je još uvijek doći do promjene, te je to bio još jedan razlog više da natjecatelji unatoč pomalo blatnoj stazi, uz oprez ipak iznesu iz sebe svu borbenost i tako na što bolji mogući način završe posljednju utrku XC lige Ksajpa u organizaciji BK Čakovec.

U finalnom kolu pobjedu je odnio u kategoriji OBADI Vladimir Hunjak (BK Prelog), drugo  mjesto zauzeo je Velimir Čonkaš (BK Prelog), a treći je također bio član BK Prelog, Valentino Mišić. U kategoriji KOMARCI prvo mjesto zauzeo je Damjan Mikec (BK Prelog), drugo mjesto pripalo je Igoru Mlinariću (individualac), a treći je bio također individualac Filip Babić.

U kategoriji MUŠICE, Monika Ludaš (BK Čakovec) je bila prva ispred Marcela Roba (BK Mura Avantura).

U ukupnom poredku slavila je trojka najboljih iz svake kategorije:

OBADI: 1. Vladimir Hunjak 2. Velimir Čonkaš 3. Valentino Mišić

KOMARCI: 1. Igor Mlinarić 2. Filip Babić 3. Ivan Ružman

MUŠICE: 1. Monika Ludaš 2. Marcel Rob

Kao “novopečeni klub” kojem je to zapravo bila prva liga koju smo organizirali, možemo reči da smo zadovoljni brojkom natjecatelja. U ukupno 4. kola osim domećeg kluba BK Čakovec sudjelovali su biciklisti iz: BK Prelog, BBK Asi, BK Mura Avantura te popriličan broj individualaca.

Zajedno su činili jednu lijepu brojku od 32 natjecatalja, što zasigurno nije više od broja nogometaša ili bilo kojeg tako “popularnog” sporta, ali je impresionirajuča brojka ako gledamo to sa strane da biciklizam i nije tako “razvikan” sport u Međimurju.

Izgleda da ljudi malo po malo počinju shvačati koliko je rekreacija ma kakvog god tipa bila, bitna. Kao organizatori, mi smo zadovoljni. Natjecatelji koji su se sakupljali gotovo svake druge subote su pokazali ne samo borbenost za utrke, već i dobru volju da nakon utrke ostanu na druženju “čakulati”, ne samo o biciklizmu već i o drugim temama. Nisu samo kako bi mnogi rekli “vozili bicikl u krug”, već su i isklopili nova prijateljstva.

Ponosni smo kao klub da smo uspijeli privuči bicikliste na našu XC ligu Ksajpa, te se nadamo će sljedeće sezone ne samo biti više kola, već i mnogobrojniji broj biciklista i biciklistica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije