Subotnji rezultati odbojke, košarke i kuglanja

Subotnji rezultati odbojke, košarke i kuglanja

U 1. odbojkaškoj ligi Centrometal je dočekao Šibenik i pobijedio 3:2. Po setovima je rezultat bio 25:17, 22:25, 16:25, 25:20 i 15:12. U 2. ligi odbojkašice Kaštela su pobijedile Vrbovec 3:0, a odbojkaši Totovca slavili su u Zagrebu protiv Croatie 3:1.

U košarkaškoj A – 2 ligi u srazu međimurskih klubova Međimurje je pobijedilo Rudar Cimper 102:60. Čakovec je u Vitju pobijedio Podravac 68:49.

U 2. kuglačkoj ligi Čakovec je pobijedio Lepoglavu 5:3 uz 42 čunja viška. Lepoglava je povela 2:1 i imala 44 čunja prednosti, no čakovečki kuglači su uspjeli doći do pobjede.

Odbojka: Više o susretu Centrometala protiv Šibenika (3:2)

Odbojkaši Centrometala teško su došli do druge prvenstvene pobjede. U reprizi utakmice sa Vukovarom ovaj put je svladan Šibenik istim rezultatom 3:2, po setovima 25:17, 22:25, 16:25, 25:20, 15:12.

Nakon ne baš dobrog ulaza u prvenstvo Centrometal je dočekao ne baš poželjnog gosta, momčad sa mnoštvom iskusnih igrača sa kojima je črečanski klub u zadnje tri sezone imao velikih problema. Za Šibenik nastupaju Rastovčan i Jurčević iz Siska, te Perić i Hanžić iz Zagreba, igrači koji iza sebe imaju već 15 i više prvoligaških sezona.

Centrometal je počeo sa T. Posavcem i Vabecom na mjestu primača, srednjacima M. Posavcem i Kovačem, dizačem Gotalom, korektorom Todorovićem i liberom Petranom.

Na početku prvog seta poveli su gosti sa 4:2, ali tada na servis Todorovića Centrometal radi veliku seriju i vodi 10:4. Zatim je prednost i povećana, te je prvi set završio velikom prednošću naših igrača od 25:17. U tom setu gosti su imali mnogo promašenih servisa, dok su domaći odigrali dobro u svim elementima. Naročito je bio efikasan Kovač u napadu kroz sredinu.

Međutim u drugom setu druga slika. Bilo je nerješeno do 7:7. Tada nakon mnoštva neforsiranih pogrešaka igrača kluba iz Črečana Šibenčani rade prednost od tri-četiri poena, te tu prednost održavaju. Ona je bila najveća pri rezultatu 24:18. Pokušava Centrometal dobrim servisima Tomice Posavca tu sustići, ali greškom u obrani završava 22:25. To je pokolebalo igrače Centrometala koji loše otvaraju i treći set. Gosti su stalno vodili, te lako set dobili sa 25:16. Pokušalo se tu sa par promjena koje nisu dale rezultata.

U četvrti set ulazi se sa Palinkašem umjesto M. Posavca i Harambašićem umjesto Vabeca. Ali opet je Šibenik poveo. Stoga trener Kirić vraća u igru Vabeca pri 7:9. Rezultat je prvi put poravnan na 11:11. Egal je bilo do 16:15, a tada naši igrači rade veću prednost i sa uvjerljivih 25:20 poravnavaju na 2:2 u setovima.

U tie-breaku od početka mala prednost Centrometala. Pri rezultatu 7:5 iz igre je isključen igrač gostiju Čogelja zbog napada na prvog suca nakon jedne sporne lopte oko crte. Na promjeni strana je 8:5. Približio se Šibenik na 8:7, ali više od toga nisu mogli. Završilo je 15:12 za Centrometal, te su ubilježena nova dva boda kojim se črečanski klub popeo na deveto mjesto ljestvice.

U narednom kolu Centrometal gostuje kod drugoplasiranog Siska. Utakmice se igra u subotu 5. studenog sa početkom u 19:00 sati, ali prije toga naše igrače očekuje prva utakmica četvrt-finala Kupa Hrvatske.

U srijedu u 19:00 sati u Nedelišće dolazi Mursa. Uzvrat je tjedan dana kasnije u Osijeku. U polufinale ide momčad koja ostvari dvije pobjede. U slučaju da bude 1:1 u pobjedama neovisno o broju osvojenih setova i poena igra se “zlatni set” do 15. poena i pobjednik tog seta ide u polufinale. U ovim susretima Mursa je favorit, ali naši igrači su često znali i ugodno iznenaditi u takvim utakmicama. (J.K.)

Nedelišće, dvorana SGC Aton, gledatelja 100

Suci: Gvozden, Babić (Zagreb)
Centrometal: Kovač, Palinkaš, Puđa, David, Vabec, Harambašić, Todorović, T. i M. Posavec, Gotal, Petran, Vuk (trener Kirić)

Šibenik: Rastovčan, Vrcić, Čogelja, Jurčević, Mišura, Perić, Jakoliš, Hanžić, Rak, Jurlin (trener Skelin)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije