STRELJAŠTVO

VELIKO ISKUSTVO Anamarija Turk nastupila na H&N Cupu u Münchenu

Hrvatska reprezentacija nalazi se na međunarodnom turniru u Munchenu, a među njima su i dva međimurska sportaša, Anamarija Turk i Hrvoje Marčec.

Kako je prošla Anamarija Turk javio nam je v. d. direktor reprezentacije Miroslav Turk: ‘Anamarija je završila svoja dva nastupa. Prvi dan bilo je 3-4 kruga slabije od njenog prosjeka u posljednje vrijeme, no to sam i očekivao jer smo svi koji smo se prvi put pojavili na najvećoj streljani na svijetu od 100 mjesta pomalo fascinirani. Imala je 608,6 krugova što je bilo 68. mjesto.

No, u četvrtak je rasturila postavivši novi seniorski međimurski rekord, 617,7 krugova što je bilo 57. mjesto. Kategorija u kojoj se ona natječe je U-21, a Anamarija ima 15 godina i još će pet godina biti juniorka.
 
H&N Cup München je najjači i najbrojniji međunarodni streljački turnir na svijetu, na kojem se postižu najbolji rezultati jer ne odlučuje ni o čemu, ne osvaja se nikakva titula. Primjerice, junior iz Mađarske gađao je bolje od svjetskog seniorskog rekorda, no on neće biti priznat.Svjetska streljačka federacija priznaje rekorde samo na službenim natjecanjima federacije.
Sudjeluje 40-ak zemalja iz cijelog svijeta, no ove se godine nisu pojavili Amerikanci i Indijci. Svaka zemlja može maksimalno prijaviti četiri sportaša po disciplini. U petak je na redu Hrvoje Marčec. Hrvoje je osigurao nastup u ekipi na Europskom prvenstvu, koje će se u krajem veljače održati u Wroclawu.’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije