Odbojka: Centrometal ostvario pobjedu u prvoj domaćoj utakmici

Odbojka: Centrometal ostvario pobjedu u prvoj domaćoj utakmici

Odbojkaši Centrometala ostvarili su pobjedu u prvoj domaćoj utakmici. Svladali su momčad Vukovara rezultatom 3:2, po setovima 25:23, 23:25, 23:25, 25:16, 15:11. U tjednu prije utakmice mnoštvo problema imao je trener Kirić. Zbog poslovnih obveza izostali su sa treninga oba Posavca, zatim je u srijedu koljeno ozlijedio Todorović, da bi na zadnjem treningu i Puđa iščašio palac.

Stoga je u početnoj postavi na mjestu korektora zaigrao Palinkaš koji tu poziciju dugo nije igrao u službenoj utakmici. Na mjestu korektora započeo je Gotal, primači T. Posavec i Vabec, srednjaci M. Posavec i Kovač, te libero Petran. Počelo je dobro za naše odbojkaše. Na startu vodstvo od 4:0 samo je raslo i činio se siguran set pri 22:16. Tada gosti dolaze na 20:22, pa 21:23, da bi došli na svega poen zaostatka pri 23:24. Ipak prvi set narednim poenom dobivaju igrači kluba iz Črečana.

Jako loše ušao je Centrometal u drugi set. Prije svega lošim prijemom ali i drugim greškama gosti su poveli 14:9. Približio se Centrometal na 14:16, ali je kasnije opet bilo 15:19. U završnici ipak Centrometal dolazi u egal i izjednačuje na 23:23. Nažalost sa dva loša napada set ide Vukovarcima. Treći set Centrometal je započeo sa mladim Davidom na mjestu tehničara.

To baš i nije dalo rezultata je su gosti poveli sa 9:6. Kod 5:8 umjesto Tomice Posavca u igri je Harambašić. Izjednačio je Centrometal pri 14:14, te zatim imao po poen prednosti sve do 20:19. Tada gosti preokreću i u neizvjesnoj završnici opet dobivaju 25:23. Četvrti set trener Kirić vraća u igru T. Posavca i Gotala, ubacuje i Todorovića koji je stisnuo zube i zaigrao  ozljeđen, a vadi i Vabeca umjesto koga sad igra Harambašić. Od samog početka naši su igrači poveli i sigurno priveli set kraju sa 25:16.

Sa istom postavam počeo je i peti set. Njega su bolje otvorili gosti i poveli 3:0. Pri rezultatu 3:5 u igri je ponovno Palinkaš ali sad na mjestu srednjaka umjesto Marina Posavca. To se pokazalo dobrim jer njegovim blok kreće preokret. Sa 4:7 Centrometal dolazi do 9:7, te na kraju sigurno privodi utakmicu kraju sa konačnih 15:11.

Realno gledano u ovoj utakmici Centrometal je trebao osvojiti sva tri boda, ali ako se uzmu u obzir sve okolnosti bitno da je ostvarena pobjeda. U sljedećem kolu naši gostuju kod Zagreba koji je ovog vikenda iznenađujuće uzeo bod u Sisku, a bio je blizu i sva tri.

Nedelišće, dvorana SGC Aton, gledatelja 100
Suci: Zidanić (Zagreb), Turković (Daruvar)

Centrometal: Kovač, Palinkaš, Puđa, David, Vabec, Harambašić,
Todorović, T.Posavec, M. Posavec, Gotal, Vuk, Petran (trener Kirić)

Vukovar: Rošić, Leko, Tomić, Jovanović, Petković, Prdić, Medan,
Škvarić (trener Tomić)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije