Željko Golik: Prosjek ekipe je 15.5 godina

Željko Golik: Prosjek ekipe je 15.5 godina

U prva tri kola Druge rukometne lige Sjever za rukometašice Zrinskog pobijedile su u 3. HRL sjever za žene Čakovec je pobijedio Lipik 47:20 (21:8) , Vukovar u gostima (20:30) i Bjelovar (u Atonu je bilo 28:21). Povodom pobjeda porazgovarali smo o aktualnim temama s novim trenerom Zrinskog Željkom Golikom.

eMedjimurje: Pobijedili ste Bjelovar 28:21. Susret s dosta oscilacija vaše ekipe, na poluvremenu ste zaostajali dva gola, na kraju pobijedili sa sedam golova viška?

Golik: Prema najavama ekipa Bjelovara se sprema za ulazak u prvu ligu. Naša mlada domaća ekipa je ušla s previše respekta u utakmicu pa smo dosta griješili u situacijama u kojima inače ne griješimo. Ovo je lijep rezultat za nas, dva kola i dvije pobjede. Uz seniorsku ligu igramo kadetsku i mlađe kadetsku državnu ligu tako da odgajamo te mlađe igračice za ono što ih sutra čeka.

eMedjimurje: U Vukovaru ste pobijedili deset razlike, kako je bilo kod njih?

Golik: Tamo smo bez i malo treme ušli u utakmicu. U 50. minuti je bilo 29:14, poluvrijeme 16:9 i ona je završila 30:20. Bilo je dosta izmjena naših igračica tako da sve igraju. Nema presinga pred ovom ekipom ni imperativa rezultata. Odgajamo cure da danas sutra malo sazriju i da idemo natrag gdje je bio čakovečki rukomet, a to je prva liga.

eMedjimurje: Kako izgleda radni tjedan rukometašica Zrinskog ?

Golik: Moram ih pohvaliti. Bit će polako problema jer je počela škola, vrlo su odgovorne, a trenira se svakodnevno. U pogonu smo svakog dana od ponedjeljka do petka, a u subotu je utakmica. Sad smo za ovog protivnika imali nešto više informacija što se vidi i na rezultatu. Prosjek godina ekipe je 15.5 godina. Većinu ekipe čini godište 1996. uz dvije tri koje su 1994. i 1995. godište. Možda bismo mogli reći uzmimo dvije iskusnije igračice i idemo u višu ligu, ali mislim da to nije vrijeme. Bolje je da sazriju na ovaj način.

eMedjimurje: Spominjete tri ekipe, koliko imate igračica u pogonu ?

Golik: Prva ekipa ima 20 igračica, a klub ima 100 curica, neću reći još igračica jer su one još premlade. Ja sam došao prije mjesec i pol dana, tu se odlično od prije radi što je i vidljivo. Natječemo se na nivou države u kadetskoj ligi, igračice rođene 1994. godine i mlađe. Mlađe kadetska liga je godište 1996. i mlađe. Uz to još igramo međužupanijsku ligu i drugu ligu. Cure imaju dosta treniranja i igranja, za sada sam izuzetno zadovoljan. Pristup je dobar, imam po 20 igračica na treningu.

eMedjimurje: Podrška s tribina vam ne izostaje.

Golik: Roditelji su uvijek važni, bitno je da su podrška toj djeci. Najgori su oni roditelji koji se petljaju uz parket tko će igrati. Oni svoju djecu prate, investiraju u njih. Neka su svi zadovoljni – ako je dijete danas igralo dobro i klub pobijedio imat će ljepši vikend.

Rukometašicama Zrinskog čestitamo na odličnom otvaranju prvenstva i želimo im što više pobjeda koje će ih odvesti na sam vrh prvenstvene tablice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije