NOGOMET

BUDUĆNOST MIKLAVEC Krunoslav Majerić najbolji jesenski strijelac 2. ŽNL – skupina B

Krunoslav Majerić tijekom jesenske polusezone postignuo je 21 gol, dok su svi ostali Miklavčani zajedno postignuli 17 golova.

NK Budućnost Miklavec član je 2. ŽNL -skupina B. Budućnost je jesenski dio polusezone završila na 6. mjestu s 25 bodova uz gol – razliku 38:33. Od tih 38 golova čak 21 gol je postignuo njihov napadač Krunoslav Majerić.
 
On je i vodeći na listi strijelaca ove lige, a iza njega su Tomislav Šafarić iz Sokola s 15 golova i Nino Bestijanić iz Malog Mihaljevca s 14 golova. S Krunoslavom smo porazgovarali o njegovom jesenskom učinku.
 
eMedjimurje: Čestitke na tituli jesenskog najstrijelca. Najprije molimo nekoliko riječi o Vama i nogometnoj karijeri.
Krunoslav:
Prije svega zahvalio bih se eMedjimurju.hr na pozivu i prilici koju ste mi ponudili da budem dio Vašeg potrala. Ovim putem iskazujem čast što mogu prisustvovati  ovom razgovoru kojeg ću ovom prilikom iskoristiti za promociju nogometnog kluba u kojem trenutno igram. Da Vam se ukratko predstavim.

Već na spomenuto ime mogu Vam još nadodati da dolazim iz Miklavca te da sam u domaćoj NK Budućnosti započeo svoje pionirske dane. Nakon trinaeste godine, narednih pet punih godina, usavršavao sam svoje nogometne sposobnosti u NŠ Međimurje-Čakovec pa se ovim putem zahvaljujem i pozdravljam sve bivše trenere koji su doprinosili mojem napretku. Veliki raskol u karijeri napravilo je moje fakultetsko obrazovanje koje se odvijalo u Rijeci pa sam se vratio u prvozaigrani NK Budućnost u kojem boravim proteklih pet godina.
 
eMedjimurje: Vjerujemo da sta zadovoljni učinkom od 21 gola?
Krunoslav:
Mislim da moje zadovoljstvo nije sporno, jer svatko bi bio zadovoljan s 21 golom na leđima. Hvala Vam na čestitkama koje ste mi uputili u početnim rečenicama ovog razgovora. Naravno da sam prezadovoljan i to ne samo zbog statistike koja me prati, već i zbog zadovoljstva kojeg pružam suigračima i navijačima, prilikom svake lopte koja mojom namjerom završi u mreži protivničke momčadi. Moram pohvaliti domaće navijače koji su poznatiji kao Rogi, jer nas uvijek vjerno prate na svim domaćim i gostujućim utakmicama.

Ugodna, radna i prijateljska atmosfera koja trenutno vlada u klubu samo je rezultat dobrog sportskog vođenja uprave koja se velikom većinom sastoji od suigrača s kojima sam ove godine ostvario zacrtane planove. Žalim samo za prilikama koje na terenu nisu bile realizirane, što zbog mojih promašaja, što zbog sudačkih odluka kod poništenih golova. Vjerujem da bi brojka od 21 bila i za koji poen veća.
 
eMedjimurje: Ima li neki gol koji Vam je ostao posebno u sjećanju?
Krunoslav:
Teško mi je sad izdvojiti neki pogodak, jer za osvajanje bodova svaki je bitan. Samo ću napomenuti da golovi postignuti na domaćem terenu uvijek pružaju veće zadovoljstvo.

eMedjimurje: Ima li kakvih posebnih treninga i priprema da ste postali ovako efikasni?
Krunoslav:
Već dugi niz godina od kad se bavim nogometom, mogu samo prokomentirati da treba ostati konstantan u treningu, jer na kraju uspijeh proizlazi od cjeloukupne minutaže koju posvetimo nekom sportu. Ovdje ne mislim samo na fizičku spremnost, nego i na ‘treniranje’ iskustva koje se u nogometu dobije svakom ‘točno ili i krivo dodanom loptom’. Tako mogu zaključiti da je ove sezone osim fizičke spremnosti, koja mi je konstantno na nivou već nekoliko godina, presudnu ulogu u mojoj efikasnosti imalo iskustvo koje će, nadam se, sve više početi dolaziti do izražaja.
 
eMedjimurje: Ekipa Budućnost ie na 6. mjestu, jeste li zadovoljni jesenskim učinkom?
Krunoslav:
S obzirom da imamo relativno mladu ekipu u svojim redovima, a uspjeli smo se održati relativno visoko na ljestvici, mogu reći da sam zadovljan ostvarim rezultatima. Mislim da bi dolazak jednog ili dva igrača na polusezoni znatno promjenio naš učinak te rezultirao višim plasmanom na kraju sezone.
 
eMedjimurje: Kakvi su planovi za zimski period bez utakmica?
Krunoslav:
Zimski period do sredine prvog mjeseca rezerviran je za uživanje u malom nogometu. Nakon spomenutog ‘uživanja’ nastavljamo s pripremama koje će se održati ovisno o vremenskim uvjetima. Uvijek se svi nekako nadamo da to bude travnjak.

Još jednom pozdravljam sve čitatelje eMedjimurja.hr kojima želim sretne i blagoslovljene blagdane te ujedno zahvaljujem na razgovoru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije