Tenis: Ema Matjačić pobjednica turnira u Virovitici, Ena Babić do finala

Tenis: Ema Matjačić pobjednica turnira u Virovitici, Ena Babić do finala

MOMČADSKO PRVENSTVO HRVATSKE DO 14 ZAVRŠNICA: MLADIMA PUNČECA 7. MJESTO

HTK Zagreb bio je domaćin završnice Momčadskog prvenstva Hrvatske za dječake i djevojčice do 14 godina. Na prvenstvu je nastupilo osam ponajboljih momčadi (5 momčadi na osnovu jakosti i 3 momčadi iz regionalnih kvalifikacija).

Momčad Punčeca zabilježila je dva poraza i jednu pobjedu i ostvarila plasman na 7. mjesto.

U prvom kolu protiv momčadi domaćina HTK Zagreb zabilježen je poraz rezultatom 7:2. Pobjede za momčad Punčeca ostvarili su Lorena Brzuhalski i ženski par Ena Babić / Lana Novković.

U razigravanju za plasman od 5. do 8. mjesta druga momčad zagrebačkog I Teama bila je prejaka za naše mlade tenisače. Pobjede Ene Babić i Lorene Brzuhalski bile su dovoljne tek za poraz 6:2.

Posljednji susret koji je odlučivao o plasmanu na 7. mjesto donio je očekivanu pobjedu Punčeca protiv momčadi TK Ploče rezultatom 5:4. Pobjede u pojedinačnim susretima ostvarili su Ena Babić, Anda Pintarić, Lorena Brzuhalski i Erik Birač, te par Babić / Pintarić.

OP HRVOJA DO 16 GODINA: ENA BABIĆ DO FINALA


Na Otvorenom prvenstvu TK Hrvoje za juniore i juniorke do 16 godina održanom u Zagrebu odličan rezultat ostvarila je trinaestogodišnja čakovčanka Ena Babić. Pobjedama protiv Ines Tucman (TK Ponikve) 61 63, Tee Jezidžić (TK I Team) 62 61 i Nomi Smilović 61 64 Ena se plasirala u finale turnira gdje je poražena od prve nositeljice turnira Ivane Andrić (TK Novska) rezultatom 63 60.

OP DIDON DO 12 GODINA: EMA MATJAČIĆ POBJEDNICA

Jedanaestogodišnja igračica Punčeca Ema Matjačić ponovo je potvrdila svoj talenat. Na Otvorenom prvenstvu TK Didon u Virovitici, turniru iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza za dječake i djevojčice do 12 godina osvojila je prvo mjesto.

Ema je redom pobijedila sve svoje protivnice: Ivanu Bajs (TK Varaždin 1181) 62 64, Miroslavu Naletilić (TK Brod) 63 62 i Ivanu Pakrac (TK Varteks) 62 61.

PRVI NASTUP: KATANEC I BAJS POBJEDNICI PRVOG NASTUPA

Već tradicionalno tijekom rujna sezona turnira na terenima TK Franjo Punčec završava se turnirom za dječake i djevojčice do 12 godina pod nazivom PRVI NASTUP. Budući da se igra sistemom po grupama (Round robin) turnir je idalna prigoda igračima iz kluba i regije da odigraju nekoliko kvalitetnih mečeva i sakupe poneki bod za rang listu Hrvatskog teniskog saveza.

Ove godine na turniru je nastupilo 27 dječaka i 15 djevojčica iz klubova regije Sjeverozapadne Hrvatske i šire.

Najuspješniji na turniru bili su Antun Katanec, član zagrebačkog Top spina koji je u finalu pobijedio Marka Zalukara, člana TK Vulpes Zagreb rezultatom 62 62. Kod djevojčica prvo mjesto osvojila je Petra Bojanić iz TK Koprivnica. U finalnom susretu pobijedila je mladu varaždinsku Ivanu Bajs srezultatom 61 61.

Od domaćih mladih nada najbolji rezultat postigli su Luka Horvat plasmanom u četvrtfinale turnira i Leonarda Horvat plasmanom u glavni turnir.

Na naslovnoj fotografiji: Ema Matjačić

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije