Međimursko nogometno prvenstvo došlo do polovice polusezone

Međimursko nogometno prvenstvo došlo do polovice polusezone

Međimurske nogometne lige došle su do svoje jesenske polovice, dok u 2. HNL i 3. HNL naše klubove očekuje još više od polovice prvenstva. Napravili smo kratak osvrt na do sada odigrano prvenstvo, koja su najpozitivnija iznenađenja, a tko je potpuno podbacio.

2. HNL: Međimurje korak do dna

Čakovčani nakon pet susreta imaju jednu pobjedu, jedan remi i tri poraza. Danas gostuju kod posljednje Croatije i ukoliko domaćin pobjedi, a Marsonia bude bolja od Junaka Međimurje će dotaknuti samo dno. Puno igrača je otišlo i došlo, ali malo tko se nadao da će u ovakvoj ligi naš predstavnik biti na samom začelju. Danas se ne smije izgubiti.

2. HNL žene: Trnava krenula s tri pobjede

U 2. HNL za žene sjeverozapad Trnava je krenula furiozno. Nakon tri kola imaju tri pobjede uz gol – razliku 17:1. Nogometašicama iz Goričana želimo i dalje što više pobjeda i neka ne ispuštaju lidersku poziciju.

3. HNL: Čakovec pri vrhu, Polet na dnu

Čakovec nakon šest od petnaest jesenskih kola može od naših klubova biti najzadovoljniji. Pri vrhu su samo bodom manje od vodećeg te bez i jednog poraza. Nedelišće je na diobi 6. mjesta s 11 bodova, no ovu jesen su više obilježili incidenti u Prelogu i Ludbregu nego dobri rezultati. Graničar i Mladost imaju po dvije pobjede i četiri poraza na 11. i 12. mjestu. Na samom začelju je Polet koji ima svih šest poraza i katastrofalnu gol – razliku 3:29 u samo šest kola.

1. MNL: BSK kolo vodi

BSK u sedam susreta ima pet pobjeda i dva remija na vodećoj poziciji. Prate ga Polet i Centrometal s bodom odnosno dva manje i baš ova nedjelja donosi derbi susret ovih klubova. U ovoj ligi razočaranja su Sloga, Trnava i Čukovec koji su stigli iz višeg ranga, a više teže dnu tablice nego sredini ili vrhu. Što se događa u Novom Selu Rok najbolje pokazuje podatak da u sedam kola imaju sedam poraza i gol – razliku 7:25. Mogu li iznenaditi sutra Slakovčane?

2. MNL zapad: Rudar stopostotan

U zapadnoj skupini druge lige Rudar je za sada neprikosnoven sa svih šest pobjeda na vrhu tablice. Venera koja ih prati u stopu ima dva boda manje i svakako je zanimljivo za uočiti da su u sedam kola primili samo dva gola. Na začelju su Šenkovec i Bratstvo Jurovec s pet bodova, dok je na samom dnu Zasadbreg bez i jednog boda.

2. MNL istok: Četiri kluba u tri boda

Vodeća Croatia ima 16 bodova, Galeb i Mladost Palinovec imaju dva boda manje, dok Dubrava ima tri boda manje. Bit će ovdje zanimljiva borba za vodeća mjesta u što će se možda uključiti neki klub iz sredine tablice. Na začelju su Bratstvo Svaska Ves i Draškovec s pet bodova, dok je u prošlom kolu na samo dna pala Budućnost iz Podbresta s 4 boda.

3. MNL zapad: Može li Mali Mihaljevec zadržati prvo mjesto?

U ovoj ligi vodeći je Mali Mihaljevec s 15 bodova, dok Donji Koncovčak i Torpedo imaju 13 bodova, no i susret manje. Baš je u prošlom kolu Donji Koncovčak pobijedio Mali Mihaljevec 2:1 i možda si donio jesenski naslov. No teško će im biti već ove nedjelje kada idu na teško gostovanje u Brezje. Osmo kolo donosi srat Torpeda i Malog Mihaljevca pa će stvari biti još jasnije. Ovdje začelje pripada Paragu koji još uvijek traži prvi povijesni bod.

3. MN istok: Napredak bez poraza i s prosjekom od gotovo deset golova po susretu

Napredak iz Gornjeg Kraljevca ima svih šest pobjeda i nevjerojatnu gol – razliku 58:9. U ovom kolu sutra dočekuju treći Jadran i ukoliko će pobijediti tada im još ostaje susret 11. kola u kojem će igrati s trenutno drugim Ekom u kojem bi mogli napraviti značajnu bodovnu razliku. Na začelju su Romska vatra i Roma bez bodova. Oni se sastaju već u 9. kolu i bit će to vatrena utakmica u kojoj će netko do svojih prvih bodova.

Ostale lige

Nedelišće i Mladost Ivanovec lideri su u zapadnoj i istočnoj skupini veteranskih liga, dok su na sjeverozapadu vodeće ekipe Mladost Selnica i Bratstvo Jurovec. Kod početnika najbolje je Međimurje, kod limača Graničar Kotoriba. U kategoriji mlađih pionira trenutno su najbolji Podturen, Sloga Čakovec i Polet Sveti Martin na Muri. Kod pionira na mjestu lidera po skupinama su Bratstvo Jurovec, Međimurec, Mladost Ivanovec i Dubravčan. Najbolji juniori su trenutno u svojim skupinama Pobjeda, Dinamo Palovec, Vidovčan i Sokol.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije