NOGOMET

SVETI JURAJ U TRNJU Predstavljanje monografije 50 godina Nogometnog kluba Trnje

Nogometni klub Trnje iz Svetog Jurja u Trnju izdaje monografiju '50 godina nogometnog kluba Trnje 1968-2018.' koja izlazi iz tiska u četvrtaka 28. studenog. Predstavljanje knjige bit će u petak, 29. studenog u 18:00 sati u Društvenom domu u Svetom Jurju u Trnju.

Autor knjige Božidar Fajić napisao je knjigu na 180 stranica A5 formata. Sadrži povijest nogometnog kluba, ostvarene rezultate i fotografije od početaka igranja nogometa u Svetom Jurju u Trnju do danas. Nogometni klub Trnje bio je poznati međimurski klub sredinom 70-tih godina, a najveći uspjeh doživio je plasmanom u Zagrebačku nogometnu zonu- Sjever koja je u to vrijeme bila četvrta Jugoslavenska liga.

U samo deset godina od 1968. do 1978. godine izborena su tri finala, jedno polufinale i jedno četvrtfinale Kupa Međimurja.  Poznato je da su mnogi nogometaši Trnja nastavili svoju nogometnu karijeru kao igrači jugoslavenskog drugoligaša Varteksa iz Varaždina i Rudara iz Velenja. Svakako tu treba spomenuti poznate nogometaše braću Kolonić, Đuru i braću Naranđa, Dragutina koji su osim nogometnih karijera imali i uspješne trenerske karijere i rezultate. Poznati nogometni sudac u I. Hrvatskoj nogometnoj ligi Dragutin Vuk također je svoje prve nogometne korake započeo u dresu Nogometnog kluba Trnje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije