Lyon nakon pogreške Pokrivača poveo i na kraju pobijedio

Lyon nakon pogreške Pokrivača poveo i na kraju pobijedio

Svi smo vjerovali i nadali se barem bodu i muškoj igri plave momčadi u Lyonu, ali plavi su jednostavno – podbacili. Od početka utakmice dalo se naslutiti postojanje nervoze u momčadi zagrebačkog Dinama. Najbolji igrači bili su standardno dobar Domagoj Vida i golman Ivan Kelava koji je kod primljenih golova bio nemoćan.

Trener Kruno Jurčić odlučio se pružiti priliku Nikoli Pokrivaču od prve minute. Kao ni kompletna vezna linija, tako ni Nikola nije bio na nivou. U 23. minuti utakmice pogrešnim dodavanjem pruža šansu Lyonu da povede koju iskosna momčad ne propušta. Bila je to krasna asistencija, doduše na krivoj stranici, za napadača Lyona Gomisa koji je došao sam pred vratara modrih Kelavu i krasno ga prebacio za vodstvo domaćina. Ovaj put “Sveti” nije ništa mogao.

Prije poluvremena, Kone se pobrinuo za njihov miran odlazak na odmor. Korner je izveo Grenier, a Kone neometan sa par metara zabija pored “zaspalog” Tonela za 2:0. Opet rupa u obrani plavih.

Iako je za mnoge izmjena Badelja i Kovačića djelovala iznaneđujuće, dodajemo informaciju da Badelj, iako nije odigrao impresivno, nije izašao zbog svoje nedefinirane igre, nego zbog ozljede. Kovačić je izašao zbog rošade na lijevoj strani – Šimunić iza, Ibanez naprijed.

U 74. minuti utakmice. zadnja izmjena Krune Jurčića. Umjesto Pokrivača ulazi Ante Rukavina i rezultat ostaje nepromijenjen do kraja utakmice.

Nikola Pokrivač je posljednji put europsku utakmicu prije današnje sa Lyonom, za Dinamo počeo u Rennesu, još u prosincu 2008. godine.

Nikola Pokrivač označen je tragičarom utakmice.

Pogriješio sam, dotad smo se dobro držali u sredini, taj je gol usmjerio utakmicu. Preuzimam krivicu, želio sam dodati Tonelu, žao mi je momčadi, stručnog stožera. No greške se događaju

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije