JUDO

56. MINI NAGAOKA Lorenna zlatna, Zita brončana

Čakovečki klub nastupao je s troje judaša: Lorenna Hranilović, Zita Mlinarić i Loren Janković-Crnčec. Na natjecanju je nastupilo 537 judaša iz šest zemalja: Italije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Austrije, Hrvatske i Slovenije.

Loren je nastupio u uzrastu U12 do -35kg. U prvoj borbi borio se protiv judaša iz Ptuja, nakon jedne minute borbe Loren pada u zahvat držanja i gubi borbu. Nakon toga imao je repasaž gdje nakon nešto više od minute mijenja gard iz desnog u lijevi, protivnik njegovu nepažnju iskorištava  i  baca ga. Do kraja je ostalo 30 sekundi gdje Loren napada, ali nedovoljno za pobjedu. Gorak okus ostaje, ali već sljedeći mjesec putuju u Celje gdje će ispraviti pogreške.

Zita je prvu borbu krenula dobro, napadala je i vidno je bila bolja od protivnice, međutim neoprezan napad Zitu je koštao pobjede. Drugu borbu krenula je još agresivnije i to je urodilo plodom, baca protivnicu u parter i prima ju u zahvat držanja  gdje pobjeđuje borbu. U treću borbu ulazi vidno umornija i protivnica iskorištava to i Zita gubi borbu. Na kraju zauzima 3. mjesto. Postepeno napreduje i dobiva iskustva na natjecanjima, a to se vidi po prijašnjim rezultatima gdje ne odlazi s natjecanja bez medalje.

Zadnja je nastupala Lorenna. U prvu borbu ulazi agresivno, ali pritom i pažljivo, nakon 15 sekundi fantastičnim bacanjem pobjeđuje. U drugom kolu čekala ju je prvakinja Slovenije, međutim Lorenna je odradila borbu točno onako kako su se trener i ona prije dogovorili i još jednim atraktivnim bacanjem pobjeđuje i ulazi u finale.

Niti u finalu nije potegnula kočnice, već je još motiviranija ušla u borbu i nakon samo 40 sekundi baca protivnicu i penje se na najviše postolje. Još jedan pokazatelj da se u čakovečkom klubu dobro radi i da postepeno postaje konkurent ne samo u Hrvatskoj već i u  široj regiji. Trener je Filip Šeketa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije