Stolni tenis: Mihovljan, MSTC Čakovec i Šenkovec u Bjelovaru

Stolni tenis: Mihovljan, MSTC Čakovec i Šenkovec u Bjelovaru

U subotu i nedjelju Stolnoteniski klub Bjelovar bio je organizator 3. Kupa Grada na kojemu se u kadetskim i juniorskim kategorijama natjecalo čak 344 igrača i igračica.

Ovako zavidan broj znak je da se sezona polako zahuktava i da su počele ozbiljne borbe za skupljanje bodova za rang liste. Na turniru su svoje predstavnike imala i tri najbolja međimurska kluba – Mihovljan, MSTC Čakovec i Šenkovec, koji ne mogu biti najzadovoljniji postignutim rezultatima, jer dosta njihovih igrača i igračica se plasiralo slabije od pozicija na rang listama.

Na visini zadatka ponovo je bila kadetkinja Šenkovca Petra Petrinšak, koja se u konkurenciji 44 igračice plasirala u finale, gdje je nakon velike borbe s 3:2 izgubila od šeste nositeljice Klare Cakol iz Zaboka.

Od te iste Cakol u četvrtfinalu je s 3:0 poražena i njena klupska kolegica Ema Toplek za koju je, očito, mlada Zabočanka postala veliki bauk. U završne borbe plasirala se i treća iz reda Šenkovčanki Nika Jakopović, koja je nakon prolaska kvalifikacijske skupine u 1. kolu izgubila od Osječanke Tomić, isto kao i Mihovljančanka Marta Cividini, koja je poražena od Bjelovarčanke Malešević pa su se plasirale među prve 24 igračice.

Skupinu pak nije uspjela proći njena sestra Dora. Sve tri Šenkovčanke natjecale su se i u kategoriji juniorki. Toplek i Petrinšak drugim pozicijama su prošle kvalifikacijske skupine i prvo kolo razigravanja, ali su u četvrtfinalu eliminirane. Ema od Slote iz petrinjske Mladosti nakon propuštenog vodstva od 2:0, a Petra porazom od 3:0 od juniorske reprezentativke i članice Bjelovara Švarc. Manje sreće bila je Jakopović, koja je ispala već u kvalifikacijskoj skupini i to osvajanjem četvrtoga mjesta u krugu s istim skorom kao i drugo i treće plasirane, ali najslabijom međusobnom set razlikom.

Hana Zadravec iz Šenkovca bila je jedina međimurska predstavnica među 24 najmlađe kadetkinje. S drugoga mjesta prošla je svoju kvalifikacijsku skupinu, ali je zatim već u prvom kolu razigravanja s 3:0 izgubila od Vukovarčanke Petrović uvrstivši se među najboljih 12 igračica na turniru. Najslabija međusobna set razlika u krugu s još 2 igračice koštala je njenu klupsku kolegicu Petru Vugrinec u kategoriji mlađih kadetkinja u kojoj se natjecalo 39 igračica pa će novu priliku vrebati na slijedećim turnirima.

Najviše, čak 61 igrač, natjecao se u kategoriji kadeta, a među njima je bilo i 6 iz naših klubova. Najdalje od naših, u osminu finala, plasirao se Ivan Lovrek iz MSTC Čakovca. Tu je zaustavljen uvjerljivim 3:0 porazom od igrača Igea Željezničara iz Varaždina Goloba, a Golob je bio koban i za Ivanovoga klupskoga kolegu Karla Jambora, ali kolo prije u šesnaestini finala. To prvo kolo razigravanja nisu uspjeli proći ni treći Čakovčanin Mašan Sredanović, kojega je eliminirao Vinkovčanin Krasić te Ivan Mikac iz Mihovljana, koji je izgubio od Martineka iz Brckovljana pa su se uvrstili među 32 najuspješnija kadeta na turniru. Kvalifikacijske skupine nisu prošli Danko Horvat iz Šenkovca i Karlo Lajtman iz Mihovljana.

Također veliki broj od čak 60 igrača igrao je u kategoriji mlađih kadeta. Od 6 igrača iz međimurskih klubova kvalifikacijske skupine prošli su Marko Lovrek iz MSTC Čakovca i Bruno Siladi iz Mihovljana. Međutim oba su iz igre ispala već u šesnaestini finala – Marko od Ražova iz zadarskoga Donata, a Bruno od Dekleve iz Višnjana. Turnir su već u kvalifikacijskim skupinama završili Šenkovčani Jan Zrna i Matija Zadravec, Ivan Krnjak iz MSTC Čakovca i Filip Lajtman iz Mihovljana. U kategoriji najmlađih kadeta našu je županiju među 46 igrača zastupao samo Matija Murk iz MSTC Čakovca i trećim mjestom u kvalifikacijskoj skupini ispao iz natjecanja, ali stekao dosta iskustva koje će mu kao mladom igraču dobro doći na idućim turnirima.

Čak 47 igrača natjecalo se u kategoriji juniora, među njima i 5 igrača iz naših klubova. Najbolji od naših bio je Kristian Lipić igrač Šenkovca, koji je dogurao do osmine finala gdje je ispao od Petrovića iz Velike Gorice. Kolo prije od turnira se nenadano oprostio i Filip Panić iz MSTC Čakovca, drugi od naših igrača koji je prošao kvalifikacijsku skupinu, kojega je eliminirao Ivinić iz istarskoga Brovinja.

Kvalifikacijske skupine nisu uspjeli proći Mihovljančani Ivan Mikac i Luka Crnčec te Šenkovčanin Marin Korent, koji je u svojoj skupini ispao zahvaljujući najslabijoj set razlici u međusobnim susretima s još dvojicom suparnika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije