Komentar nedjeljnog kola: Slavili Graničar i Čakovec u 3. HNL

Komentar nedjeljnog kola: Slavili Graničar i Čakovec u 3. HNL

U dva susreta 3. HNL sjever danas popodne su igrali međimurski predstavnici. U Kotoribi je Graničar dočekao Križevce i pobijedio golom Vilima Kosa u 23. minuti 1:0.

Čakovec je u Grabrovnici bio gost Croatiji i slavio 3:1. Dvostruki strijelac u prvom dijelu bio je Danijel Novak. Luka Bobičanec podiže na 3:0 u drugom poluvremenu, a domaćin postiže tek počasni gol za poraz 3:1.

U 30 susreta odigranih u Međimurskim nogometnim ligama odigranim ovog vikenda domaćini su slavili u 20 susreta, gosti u 13 susreta dok su miroljubivo završile 3 utakmice.

1. MNL: Domaćinima sedam pobjeda, samo Podturen uspješan gost

U osam susreta čak sedam domaćih pobjeda uz samo jedno gostujuće slavlje. U Svetom Martinu na Muri Polet je golom u drugom dijelu pobijedio Pušćine 1:0. Dubravčan je bio bolji od Sokola 3:1. Prvi dio domaćin dobiva s minimalnih 1:0.

 
Pogodak Mihalovića za vodstvo Dinama iz Palovca

U Palovcu je Dinamo pobijedio Naprijed 4:1. U prvom poluvremenu nakon dvije šanse Naprijeda, Marko Mihalović dovodi domaćine u vodstvo tek nakon drugog udarca s nekoliko metara. U drugom poluvremenu lijep solo prodor, nakon kojeg Nino Marčec povisuje na 2 – 0. Gosti se ne daju te nakon nekoliko šansi s obje strane Željko Martinec smanjuje na 2-1. Domaćini konsolidiraju svoje redove te uz golove Svena Križaića i Bojana Cirkvenčića potvrđuju konačnu pobjedu od 4 -1.

BSK je slavio u susjedskom derbiju protiv Spartaka 3:1. Prvi dio završava 1:1, a u drugom Beličanci zabijaju dva gola za ostanak na vrhu tablice.

Gajnik (BSK) uspješniji od malosubotičkih igrača

1. MNL: Sloboda (S) – Trnava 3:0 /subota/, Centrometal – Mladost (I) 3:1 /subota/, Sloga (Č) – Omladinac (NSR) 3:0 /nedjelja u 10 sati/, Čukovec 77 – Podturen 0:2 /nedjelja u 10,30 sati/, Polet (SMnM) – Pušćine 1:0, Dubravčan – Sokol 3:1, Dinamo (P) – Naprijed 4:1, BSK – Spartak 3:1.

2. MNL zapad: Rudar i dalje stopostotan, Veldin Karić u Kuršancu krenuo remijem

Gosti su bili uspješniji u ovom kolu zabilježivši četiri pobjede uz dva remija i dvije domaće pobjede. U Šenkovcu je Rudar nastavio svoju pobjedničku seriju slavivši 2:0 s po jednim golom u svakom poluvremenu. Veldin Karić je na klupi Drave iz Kuršanca u premijeri došao tek do boda sa Strahonincem u susretu koji je završio 1:0. Drava je povela iz kaznenog udarca u drugom poluvremenu, a Strahoninec je zabio gol vrijedan gostujućeg boda.

U Selnici je Mladost pobijedila Plave 3:0 jednim golom u prvom i s dva u drugom poluvremenu. U derbiju kola Trnovec je poražen od Međimurca kod kuće 0:3 primivši gol u prvom i dva gola u drugom dijelu. Venera je i dalje uspješna. U Gornjem Mihaljevcu su zabili po jedan gol u svakom poluvremenu pobijedivši Jedinstvo 2:0. Golijada u Mihovljanu i na kraju remi između Slobode i Mure 3:3.

Rudar i dalje suvereno vlada 2. ligom i pokazuje da pripada najboljoj međimurskoj nogometnoj ligi (Foto: Facebook)

Igrači iz Hlapičine dobili su prvi dio 3:2, a Sloboda u drugom dijelu zabija jedan gol za barem domaći bod. U derbiju začelja Zasadbreg je poražen od Bratstva 1:2 kojemu je to prva pobjeda. Domaćin je dobio prvi dio 1:0, ali u drugom je primio dva gola koja za njega znače da i dalje na kontu nemaju ni jedan bod.

2. MNL zapad: Hajduk (Š) – Jedinstvo (NSD) 2:1 /subota/, Šenkovec – Rudar 0:2, Drava (K) – Strahoninec 1.1, Mladost (S) – Plavi (Pek.) 3:0, Trnovec – Međimurec 0:3, Jedinstvo (GM) – Venera PMP 0:2, Sloboda (M) – Mura 1:1, Zasadbreg – Bratstvo (J) 1:2.

2. MNL istok: Galeb u derbiju u Orehovici preletio Croatiu, 500 gledatelja u Domašincu

Po četiri domaće i gostujuće pobjede u ovom kolu. U derbiju kola Croatia je kod kuće poražena od Galeba 0:1 golom koji je pao petnaestak minuta prije kraja susreta.

U susjedskom derbiju Domašinec uzeo tri boda

U općinskom derbiju u Domašincu Dinamo je pred petstotinjak gledatelja pobijedio Borac iz Turčišća 2:0 zabivši po gol u svakom poluvremenu. U Svetoj Mariji domaći poraz Mladosti od Kraljevčana 1:4. Prvi dio dobili su gosti 0:2. Dubrava je u Sivici nadvisila ČSK 3:1. Prvi dio završio je 1:1.

U Donjem Mihaljevcu Drava je poražena od Graničara iz Novakova 1:3. Prvi dio mreže miruju. Vidovčan je poražen od dosadašnjeg fenjeraša Draškovca 1:3. Prvi dio bez golova. Vidovčan je poveo, no Draškovec s tri gola dolazi do tri boda i samo začelje prepušta Budućnosti iz Podbresta koja je u Palinovcu poražena od Mladosti 3:0.

2. MNL istok: Hodošan – Bratstvo (SV) 5:1 /subota/, Croatia – Galeb 0:1, Dinamo (D) – Borac T 2:0, Mladost (SM) – Kraljevčan 38 1:4, Dubrava – ČSK 3:1, Drava (DM) – Graničar (N) 1:3, Vidovčan – Draškovec 1:3, Mladost (Pal.) – Budućnost (P) 3:0.

3. MNL zapad: Derbi pripao Donjem Koncovčaku

U ovoj ligi tri domaće i dvije gostujuće pobjede uz jedan remi. Donji Koncovčak je u derbiju kola pobijedio lidera Mali Mihaljevec 2:1. Gosti su poveli na samom početku susreta, domaćin do kraj prvog poluvremenu vraća na 1:1. Gol Donjeg Koncovčaka u drugom dijelu bio je dovoljan za 2:1 i značajnu pobjedu.

U Mačkovcu Omladinac i Sloga dijele bodove rezultatom 1:1. Svi golovi pali su u prvom dijelu s time da je sloga povela, a Omladinac izjednačio. Krištanovec je poražen od Plavih 0:1 golom koji su primili u drugom poluvremenu. U Preseki je Bratstvo pobijedio Hajduk iz Brezja 1:0. Brezovčani su dominirali, imali prigode koje nisu realizirali, da bi domaćin u samom finišu susreta zabio iz jedne prigode i došao do punog plijena. Torpedo je torpedirao Dinamo iz Žiškovca 9:0.

3. MNL zapad: Parag – Pobjeda 2:16 /subota u Preseki/, Omladinac (M) – Sloga (Š) 1:1, Krištanovec – Plavi 1975 0:1, Bratstvo (P) – Hajduk (B) 1:0, Donji Koncovčak – Mali Mihaljevec 2:1, Torpedo – Dinamo (Ž) 9:0.

3. MNL istok: Budućnost minimalno pobijedila Eko koji je promašio dva kaznena udarca

Četiri domaće pobjede i dva gostujuća slavlja zabilježena su u ovom kolu. Trnje je pobijedilo Otok 4:1. Prvo poluvrijeme završava 2:0. Borac je u Donjem Hrašćanu pobijedio Romu 6:0. Jadran je bio bolji od Radničkog 2:1 sa svim golovima u prvom poluvremenu. U Miklavcu je Budućnost pobijedila Eko iz Svetog Križa 1:0. Gol su dali u samom početku susreta.

Eko nije realizirao čak dva kaznena udarca, dva gola su im poništena zbog zaleđa i na kraju su ostali kratkih rukava. Omladinac iz Držimurca Strelca bio je bolji od Mladosti iz Dekanovca 1:0 golom koji je pao nakon desetak minuta igre.

3. MNL istok: Romska vatra – Napredak 0:10 /subota u Gornjem Kraljevcu/, Trnje – Otok 4:1, Roma – Borac (DH) 0:6 /igralo se u Donjem Hrašćanu/, Jadran – Radnički 2:1, Budućnost (M) – Eko 1:0, Omladinac (DS) – Mladost (D) 1:0.

VIDEO: Prekid u Ludbregu 3.HNL sjever: NK Podravina – NK Nedelišće

Nakon crvenog Jagecu i drugog žutogo Jariću došlo je do napada na suca Brunu Fabijanca iz Virovitice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije