Legenda Varteksa Veldin Karić novi trener Drave iz Kuršanca!

Legenda Varteksa Veldin Karić novi trener Drave iz Kuršanca!

Prema mogućnosti Dravi će vjerojatno biti na pomoći i Edin Mujčin

Veldin Karić novi je trener međimurskog županijskog drugoligaša iz zapadne lige Nogometnog kluba Drave iz Kuršanca.

Jučer je s Karićem sve dogovoreno i ekipu će voditi već sutra kada će im suparnik biti Strahoninec.

U razgovoru za eMedjimurje Stjepan Jurinjak iz NK Drave nam je rekao da imaju dobar igrački kadar, no rezultati su do sada izostali pa se krenulo u dogovor s Karićem. U šest kola do sada zabilježili su tek dvije pobjede uz četiri poraza.

Prema mogućnosti Dravi će vjerojatno biti na pomoći i Edin Mujčin koji je Karićev bratić. Veldin Karić je i 1. HNL zabio 75 golova. Počeo je u sarajevskom Željezničaru, pa nastavio u Vojvodini, Marsoniji, bio je dvije godine u Italiji i klubovima Torini i Lugano pa se vratio u domovinu i to u Varaždin.

U tadašnjem je Varteksu igrao od 1997. do 2004. godine i ukupno je odigrao 126 susreta i zabio 49 golova. Iz Varteksa je otišao u zagrebački Dinamo, pa nastavio karijeru u Interu, Marsoniji, Orioloku, Novalji i Samoboru.

Odigrao je i tri prijateljska susreta u reprezentativnom dresu, dva puta s Južnom Korejom i jednom s Makedonijom.

Međimurskim ljubiteljima nogometa Varteks i Karić su vjerojatno ostali u sjećanju po susretu posljednjeg 30. kola 1. HNL 4. svibnja 2002. kada su u Varaždinu igrali tadašnji Varteks i Čakovec koji je tada bio u prvoj ligi i borio se za ostanak u elitnom rangu.

Varteks je pobijedio 2:1 i izbacio Čakovec iz lige. Čakovec je poveo u 9. minuti golom Vujića, a golovima Šafarića i Halilovića ipak je pobijedio domaćin. Varteks je tu sezonu završio na 4. mjestu s 57 bodova i otišao u kup UEFE, a Čakovec je bio 14. s 32 boda.

Iza Čakovca bili su Marsonia s 30 i TŠK s 14 bodova, dok je ispred Čakovca bio Hrvatski dragovoljac s 34 boda i Kamen Ingrad s 35 bodova.

Iduće sezone 1. HNL činila su dvanaest klubova među kojima više na žalost nije bilo Čakovca, a da nije bilo poraza u Varaždinu tko zna gdje bi završio Čakovec…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije