Atletika: Međimurje i Nedelišće među najboljima na finalu Kupa

Atletika: Međimurje i Nedelišće među najboljima na finalu Kupa

Finalno KUP natjecanje najboljih hrvatskih kadetkinja i kadeta koje je održano protekle subote u Čakovcu, okupilo je preko 300 natjecatelja iz 25 hrvatskih atletskih klubova. Za besprijekornu organizaciju i to što je sve proteklo u najboljem redu, treba čestitati organizacijskoj ekipi Atletskog kluba Međimurje koji posljednje desetljeće redovito okuplja hrvatsku atletsku kremu na stadionu Mladosti u Čakovcu.

Čak trideset atletskih disciplina četverosatnog programa natjecanja uzorno su odsudili suci Zbora atletskih sudaca Međimurja, a natjecanje su pomogli pokrovitelji Grad Čakovec i Međimurska županija.

Osigurali nastup za hrvatsku reprezentaciju

Glavni motiv natjecateljima i njihovim trenerima bio je osvojiti jedno od prva dva mjesta koji osiguravaju nastup u hrvatskoj reprezentaciji početkom listopada. S istim motivima u natjecanje su ušli i najbolji Međimurci a prema očekivanjima pobjede su odnijeli Mateja Jambrović članica AK Međimurje na 100 m sa 12,72  i 300 m 41,71 sekunde i Bernard Gavez iz AK Nedelišće na 1000 m sa 2:37,95. Na drugom mjestu natjecanje su završili  Nedelišćanci Iva Patafta u bacanju koplja sa 34,98 m te Lovro Kovačić u skoku u vis sa preskočenih 174 cm dok su za AK Međimurje drugo mjesto osvojili Veronika Kovač na 300 m sa 42,27 sekundi  i Emanuel Varga na 100 m sa 11,83.

Ovih šestero natjecatelja sigurni su putnici na ovogodišnje kadetsko međunarodno natjecanje koje se održava u Slovačkoj gdje će se u peteromeču natjecati Slovaci, Mađari, Česi, Slovenci i Hrvati. Na korak do ovog uspjeha bili su i Patrik Škvorc (Međimurje) koji je zauzeo treće mjesto na 300 m prepone s rezultatom 43,76 sek, Gabrijel Stojanović (Nedelišće) na 1000 m sa 2:45,61, Vanesa Novak (Nedelišće) na 100 m prepone sa 16,71, Tamara Hatlak (Nedelišće) u bacanju kladiva sa 34,94 i Sven Todorović (Međimurje) u bacanju kladiva sa 40,70 m. 

Ostali nastupi

Za visoki plasman međimurskih klubova koji su natjecanje završili među šest od 25 ekipa, osim već spomenutih važne bodove svojim nastupima sakupljali su za AK Međimurje: Petar Novak 7. na 100m prepone i 9. u skoku u dalj, Filip Turk 6. na 3000m, Leon Furdi 8. u skoku u vis, Tajana Židov  6. na 300m prepone i 11. na 300m, Veronika Kovač 8. na 100 m, Emanuel Varga 6. na 300m, Sven Todorović 4. u bacanju diska, Žaklina Pongrac 8. na 100 m prepone, Magdalena Hamer 6. u bacanju kladiva, te u štafeti 4x100m u kojoj su 5. mjesto osvojili kadeti Leon Furdi, Petar Novak, Patrik Škvorc i Emanuel Varga i kadetkinje: Lucija Vuk, Maja Kos, Žaklina Pongrac i Veronika Kovač plasmanom na 6. mjesto te Lorena Duš, Ivana Vadlja, Elena Martinčević i Nina Dobša koje su se plasirale na 11. mjesto.

Za AK Nedelišće bodove su osvajali još i Diana Pintarić 4. u bacanju diska i 5. u bacanju kugle, Lara Črnčec 4. u hodanju na 3km, Lovro Kovačić 4. u bacanju koplja, Vanesa Novak 5. u utrci na 300 m prepone, Tamara Hatlak 8. u bacanju diska, Nika Horvat 9. u bacanju koplja, Lana Ferlin 10. u bacanju kladiva,  te sudionici u utrkama štafeta: Renato Matoša, Kristijan Horvat, Lovro Kovačić i Luka Blagojević na 9. mjestu kod kadeta i Lea Branilović, Maja Ferlin, Iva Patafta i Vanesa Novak na 5.mjestu te Sara Logožar, Sara Senčar, Nika Horvat i Diana Pintarić na 10. mjestu u utci kadetkinja.

Poredak ekipa

U ukupnom poretku muških i ženskih ekipa, AK Međimurje je zauzeo 5. mjesto sa 147 bodova iza Agrama, Dinamo-Zrinjevca, Kvarner- Autotransa i Slavonije-Žita, dok je Nedelišće šesto sa 134 boda. Kod kadetkinja Nedelišće je na četvrtom mjestu a Međimurje na sedmom dok su u konkurenciji kadeta Međimurci peti a Nedelišćanci osmi.

Službeni rezultati

Jesenski kros 22. listopada

U nastavku jesenskog dijela atletske sezone AK Međimurje će organizirati Jesenski kros za učenike osnovnih i srednjih škola te građanstvo. Termin za ovo tradicionalno i masovno natjecanje je subota 22. listopada s početkom u 11 sati na istoj lokaciji kao i posljednjih godina – Jezero uz Stari grad Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije