JAVILI SE PRIJE BORBE

MEĐIMURSKI KARATISTI NA SVJETSKOM U ČILEU ‘Dobro smo, nalazimo se u mirnom dijelu grada, jedva čekamo natjecanje’

Iz Santiaga Javio nam se Kristijan Lesjak - trener Nacionalne reprezentacija za mlađe uzraste, koji poručuje da su svi u najboljem redu i da nema nikave potrebe za strahom, obzirom da se naleze u mirnom dijelu grada

U neredima koji su u Čileu započeli u petak, 18. listopada 2019., nakon najave o povećanju cijene javnoga prijevoza, prema posljednjim je podacima život izgubilo 12 osoba, a 1500 ih je uhićeno. U prijestolnici Santiagu, jednom od gradova s najvećom gospodarskom nejednakošću u Latinskoj Americi, zapaljene su zgrade, poslovni prostori i javne strukture, pri čemu je poginulo nekoliko osoba. Uništen je veliki broj postaja podzemne željeznice i opljačkane mnoge trgovine i banke. Predsjednik Sebastián Piñera proglasio je izvanredno stanje, a u nekim je dijelovima zemlje uveden policijski sat.

Direktor karate reprezentacije, predsjedink karate  saveza, stručno trenerski stožer mlađih uzrasta, kadetkinje, kadeti, juniori juniorke, mlađe seniorke i seniori upravo se nalaze u Santiagu. Iz Santiaga Javio nam se Kristijan Lesjak – Trener Nacionalne reprezentacija za mlađe uzraste, koji poručuje da su svi u najboljem redu i da nema nikave potrebe za strahom, obzirom da se naleze u mirnom dijelu grada.

Više puta je u razgovoru ponovio kako su smješteni u hotelu i dijelu grada koji je potpuno siguran, tako da šalje umirujuću poruku svima od obitelji do svih koji prate naše karataše.

– Pozdravljamo vas sve iz Čilea, očekujemo dobre nastupe. Svi smo dobro, to je najbitnije, rekao je trener Kristijan Lesjak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije