Odbojka: Centrometal i Graz u finalu Trofeja Nedelišće

Odbojka: Centrometal i Graz u finalu Trofeja Nedelišće

U dvorani Aton u Nedelišću danas se igra odbojkaški Trofej Nedelišće. U polufinalnim susretima Centrometal je dobio Borac iz Banja Luke 3:2.

U drugom je susretu Graz bio bolji od Šempetera 3:2. Zanimljivo je da su oba finalista gubila i na kraju su preokretom došli do pobjede.

U 15:00 sati počinje finalni susret Centrometal – Graz, a u isto vrijeme počet će i susret za treće mjesto Šempeter – Borac.

Više o susretima:

Odbojkaši Centrometala osvojili su drugo mjesto na Trofeju Nedelišća. Radi se o iznimno kvalitetnom natjecanju četiri prvoligaška sastava iz četiri zemlje u regiji. U prvom polufinalnom susretu Centrometal je pobjedio banjalučki Borac sa 3:2.

U susret je momčad trenera Kirića krenula u sastavu Tomica Posavec i Vabec na mjestu primača, srednjaci Marin Posavec i Kovač, tehničar Gotal, korektor Todorović i libero Vuk. Prvi set pripao je Centrometalu sa 25:23 ponajviše odličnim servisima Marina Posavca. U drugom poravnjanje sa 23:25. U ovom setu odlično je odservirao Tomica Posavec, ali to ovaj put nije bilo dovoljno. Još u drugom setu u igru je ušao David na mjestu dizača, a nakon toga trener Kirić je početkom trećeg seta zamjenio Vabeca mladim Harambašićem i to se pokazalo punim pogotkom.

Ipak i treći set je otišao na stranu gostiju 22:25. Nakon toga u igru je ubačen umjesto Kovača Puđa, te vraćen Gotal. Gosti su tad malo posustali i naši su relativno lako poravnali sa 25:20. Slijedio je tie-break u kojem su domaći poveli 4:1 i držali prednost cijeli set. Prvo poravnjanje bilo je kod 13:13, slijedi neizvjesna završnica koju ipak dobivaju naši igrači sa 15:13. Odličan nastup Todorovića, Tomice Posavca i Harambašića bio je ovaj put dovoljan za finale.

U drugom polufinalu Graz je pobjedio Šempeter 3:2 nakon što su gubili 0:2. Treći set također 15:13.

U utakmici za treće mjesto Šempeter je pobjedio Borac sa 3:2.

Finalni susret ponudio je najmanje drame. Graz je bio prejak za Centrometal i slavio je 3:0 (19,23,20). U ovoj utakmici su također svi igrači Centrometala dobili priliku jer se ipak radi o sastavnom dijelu priprema. Početni sastav činili su David, Todorović, Tomica Posavec, Harambašić, Puđa, Palinkaš i libero Marin Posavec.

Nažalost na ovom turniru zbog bolesti nije nastupio standardni libero Petran što se poznalo na igri črečanskih odbojkaša. Kasnije su u igru ulazili Vabec, Kovač i Gotal.

Na kraju je ostvaren plasman odličan. Ukupno gledano bilo je i dobrih i loših strana. Za ove druge naši igrači imaju još tri tjedna da ih isprave do početka prvenstva. Sljedećeg vikenda naši gostuju na turniru u slovenskom Šempetru gdje igraju sa domaćinom i austrijskim Klagenfurtom. (J.K.)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije