RUKOMET

1. HRL SJEVER Pobjeda Čakovca u utakmici za zaborav

Nakon pobjede i poraza na otvaranju prvenstva, prošlog su vikenda na domaćem terenu rukometaši Čakovca u 3. kolu 1. HRL Sjever dočekali ekipu iz Ivanić grada, a imperativ utakmice je bio da bodovi ostanu u Čakovcu u čemu su u konačnici i uspjeli te je ostvarena vrijedna pobjeda rezultatom 36:32 (poluvrijeme 17:17).

Gosti koji su imali prvi napad bolje otvaraju utakmicu, no cijelo prvo poluvrijeme proteklo je u egalu gdje su se izmjenjivala vodstva domaćih i gostiju. I s jedne i s druge strane podosta promašenih zicera, no ono što je navijače domaćih posebno zabrinulo bila je igra u obrani. Ukoliko su tražili način da prikažemo kako se ne treba i ne smije igrati svakako su u tome uspjeli jer nikada lošije prvo poluvrijeme domaći rukometaši nisu odigrali.

U početku nastavka utakmice slično kao i u prvom dijelu. Promašaji u napadu i loše reagiranje u obrani gdje su gosti prelako i prebrzo dolazili do pogodaka. Ipak pri rezultatu 24:24 pri kojem je bilo posljednje izjednačenje domaćini povezuju nekoliko obrana, dobro reagiraju u napadu i ne dopuštaju više gostima da se rezultatski približe te utakmicu privode kraju u svoju korist.

Dakle bila je ovo utakmica za brzi zaborav i jedino što je bitno je da su osvojena dva boda kojima držimo priključak na vrhu tablice. Nakon tri odigrana kola pogled na tablicu sugerira da naša ekipa do sada ipak nije imala toliko problema s realizacijom unatoč tome što smo u posljednje dvije utakmice ipak više promašivali nego li u prvom kolu, dok postoje određeni problemi u obrani gdje se prima previše golova i to je svakako segment igre koji treba podići na višu razinu. Tako je naša momčad do sada prva u broju postignutih golova (107), dok je s druge strane druga momčad lige po broju primljenih pogodaka (93).

Ovog puta posebno valja istaknuti već standardno odličnog Petra Sklepića koji je uz postignutih 10 pogodaka mogao postići i još koji da je bi precizniji, Vedrana Škrobara koji je uz to što je postizao golove podijelio i nekoliko korisnih asistencija te mladog Matea Hozjana koji je svojim ulaskom donio brzinu u prijenosu lopte uz što je postigao i tri pogotka.

Ovu vrijednu pobjedu ostvarili su vratari: Benjamin Kovačević, Nikola Marciuš i Ivan Horvat te igrači u polju: Vedran Škrobar (6), Mateo Hozjan (3), Zoran Jeftić, Nikola Petek, Tibor Tkalčec (1), Ivan Srnec (1), Marko Petek (1), Petar Sklepić (10), Nikola Vuković (3), Karlo Korent, Igor Krajner (4), Erik Horvat (5) i Fran Murk (2).

Za goste su nastupali: Viktor Gorčan, Davor Iveković, Fran Perković, Lovro Malec (3), Krešimir Štefanović (2), Fran Markić (2), Anđelko Lovrić, Fran Lončarić, Luka Bumbak, Karlo Zajec, Mateo Lukačec (5), Leo Lukačec (5), Teo Glumac (4), Doroteo Lukačec, Dominik Vidaković (5) i Ivan Kurtušić (6).

Suci susreta bili su Tomislav Baić i Mladen Šulekić iz Novske koji su domaćinima i gostima podijelili po dvije opomene i po četiri isključenja, dok su za domaćine odsvirali 4 sedmerca, a za goste 7 sedmeraca. Nadzornik je bio Dragutin Modesto iz Kanfanara.

Ove subote opet su Čakovčani domaćini, ovog puta u goste dolazi ekipa iz Osijeka koja također iz tri susreta ima dvije pobjede, a pobjeda u ovom susretu je imperativ te ne sumnjamo da će se naši dečki baciti na glavu kako bi ju ostvarili. Vidimo se u dvorani Graditeljske škole u Čakovcu, u subotu 5. listopada s početkom u 20:00 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije