KARATE

BUDAPEST OPEN Stela Horvat i Sabina Petković brončane

Na ovogodišnjem natjecanju, u glavnom mađarskom gradu, nastupilo je 1596 natjecatelja iz 36 država.

Turnir je bio  jedan od izbornih za kadetkinje i juniorke u katam pa je nastup na njemu bio  obavezan za Šenkovčanke Stelu Horvat i Sabinu Petković. Obje pokušavaju izboriti  mjesto u reprezentaciji kao pojedinačne predstavnice u katama na predstojećem prvenstvu svijeta koje će se krajem listopada održati u Santiagu (Čile).

U konkurenciji od 25 kadetkinja iz 10 zemalja Stela Horvat  je uspjela nakon odličnih izvedbi i tri dobivena meča doći u polufinale. U polufinalu protiv Švedske reprezentativke  odličnom  izvedbom svoje najbolje kate Unsu gubi s tijesnih 2:3. U repasažnom meču istim rezultatom pobjeđuje predstavnicu Ukrajine i osvaja 3. mjesto.

Ovaj rezultat ipak nije bio dovoljan da skupi više bodova od svoje konkurentice  u borbi za kadetsku predstavnicu na prvenstvu svijeta, no svojim napretkom u proteklih godinu dana ušla je  u sam vrh ove kategorije.

Sabina Petković nastupila je u juniorskoj konkurenciji 21 natjecateljice iz 11 država. Usprkos nezaliječenoj povredi gležnja, izborila je meč za medalju te na kraju osvaja broncu.  Osvojenim trećim mjestom Sabina je u nedostižnoj prednosti pred konkurenticama i siguran je putnik na svjetsko prvenstvo kao pojedinačna predstavnica u juniorkama. Ovim uspjehom nastavlja višegodišnju dominaciju na državnoj razini u svojoj kategoriji.

Siguran odlazak na svjetsko prvenstvo osigurala je i ekipa koja je osvojila medalju na prvenstvu Europe u sastavu: Inga Grgić, Stela Horvat i Sabina Petković. Ekipu je  na natjecanju vodio trener Tihomir Grgić.


 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije