ODBOJKA NA PIJESKU

KOP ČAKOVEC Četvrta mjesta za kadetkinje i juniorke

Proteklog vikenda održano je klupsko kadetsko i juniorsko prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku.

KOP Čakovec  je u subotu u sastavu Ema Frančić, Mirjam Varga, Laura Frančić, Klara Škvorc i Azra Jelenić nastupio na kadetskom prvenstvu. Prva prepreka je KOP Opatija, Ema Frančić i Mirjam Varga ostvaruju pobjedu, dok drugi par, Laura i Klara bod prepuštaju Opatijkama.

U drugom susretu, kad je protivnik Čazma, ponavlja se ista priča, s tim da je umjesto Laure Frančić nastupila Azra Jelenić. Pobjedom oba naša para nad KOP Ivancem ostvaren je plasman u polufinale.  
U polufinalu, unatoč velikom trudu i borbenoj igri, KOP Žal Banjole  ostvaruje  pobjedu 2:0, našima ostaje borba za treće mjesto. Velika borba vodila se za brončanu medalju, na drugoj strani mreže djevojke iz Opatije, cijeli susret je protekao u zanimljivoj igri u kojoj je bilo niz lijepih poteza, ali i grešaka. Čakovčanke nisu uspjele dobiti susret i četvrto mjesto je upisano za 2019. godinu. Četvrto mjesto je vrlo dobar plasman, ako se uzme u obzir da je nastupilo deset najboljih klubova iz Hrvatske.

Poredak kadetskog prvenstva: 1. KOP Retfala, 2. KOP Žal Banjole, 3. KOP Opatija, 4. KOP Čakovec

U nedjelju su igrale juniorke, Iva Bulović i Tija Budiša, Ema i Laura Frančić, Mirjam Varga i Azra Jelenić. Par Iva Bulović/Ema frančić igraju sigurno, na svom nivou i bilježe prvi bod protiv KOP Sigeta, Mirjam Varga i Tija Budiša moraju na kraju susreta čestitati protivnicama na pobjedi.
KOP Jarun je protivnik u drugom susretu, oda naša para pokazuju svoje pravo lice i bilježe dvije pobjede, u zadnjem susretu grupe igra se protiv KOP Retfale iz Osijeka, na prvom terenu Iva Bulović i Ema Frančić dobrom i sigurnom igrom dobivaju susret, dok Tija Budiša i Mirjam Varga unatoč velikom trudu ne uspijevaju ostvariti pobjedu pa je rezultat 1:1.

Tako Čakovec, Retfala i Siget imaju svi po četiri boda, Siget je zbog lošijeg set količnika otpao iz daljnje borbe za medalje. Prvo mjesto u grupi zbog boljeg poen količnika osvaja Retfala, Čakovčanke igraju u polufinalu protiv KOP Banjola, koje su prve u drugoj grupi. Polufinalne borbe donose nova uzbuđenja i atraktivnu igru. Tija Budiša/Mirjam Varga ne uspijevaju ostvariti pobjedu, dok Iva Bulović/Ema Frančić u iscrpljujućoj i ravnopravnoj  borbi nakon vodstva puljanki, poravnavaju na 1:1, no treći set odlazi na stranu protivnica.  

KOP Čakovec i KOP Retfala odlučuju o tome tko će osvojiti  treće, a tko četvrto mjesto. Na svim igračicama vidljiv je umor, dok su u prvom susretu protiv Osječanki, Iva i Ema slavile, sada u neizvjesnoj igri gube susret, na drugom terenu druga slika Tija Budiša i Mirjam Varga igraju sjajno i nakon vodstva u prvom setu vrlo tijesno gube set, drugi dobivaju, a u trećem sa više sreće Osječanke ostvaruju pobjedu, naše osvajaju četvrto mjesto.

Poredak juniorki: 1. KOP Banjole, 2. KOP Žnjan Split, 3. Retfala Osijek 4. KOP Čakovec.

Ovogodišnje natjecanje mlađih dobnih skupina obilježilo je veliki broj klubova i parova, igralo se na sedam terena, tako da je Jarun doslovno vrvio od mladih natjecatelja. Druga značajka je ta što je i kvaliteta igre podignuta i to na više klubova pa su o pobjedniku u više susreta odlučivale nijanse. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije